I DON'T SEE WHAT ANYONE CAN SEE IN ANYONE ELSE BUT YOU

Helgen del 2. Söndag.

Dagens första plan var att möta Emma på Picadilly Cirkus. Jag var sen som vanligt, men tillslut kom jag dit och vi begav oss mot Notting Hill. Jag har aldrig varit där förut och jag blev positivt överraskad! GALET mysigt ställe! Där skulle man fasen bo! Vi gick en stund på Portobello road och sedan satte vi oss på ett mysigt ställe och åt lunch.






Vi gick in i en massa mysiga butiker längst gatan. Bland annat en spansk mataffär där Emma handlade lite. När jag väntade på henne tittade jag upp mot husfasaderna och såg en människa som jag är 98% säker var Coco Sumner!!!! AAH. Glodde tills hennes kompis pekade på mig haha. Då vek jag undan.



(mitt usla försök till en smyg-bild)

Efter en frusen youghurt (kalasgött) så åkte vi tillbaka till piccadilly cirkus och skiljdes åt. Jag gick mot leicester square eftersom att jag skulle på bio!! Horrible Bosses. Kalaskul film! Och biosalongen var enorm. Typ 1000 platser. Vi var ungefär 20 pers i salen. haha. Jag satt ensam i min sektion.





Efter lite shopping på Topshop (kjol och tröja) så åkte jag hem och nu sitter jag här och ska kolla på Shrek. heh. Imorgon är det back to work.

IT WONT MAKE IT THAT MUCH EASIER, NO IT MIGHT MAKE IT WORSE

Helgen! Börjar med lördag.

Dagen inleddes med en dundergod frukost. Har kommit på att flingorna går att genomlida om man har jordgubbar till! Finemang.



Mitt första mission för dagen var att ta mig till Maryleborn (tror det hette så. förmodligen inte.) och leta upp TotallySwedish. Försöker besöka nya delar av london varje gång jag åker in. Blir inte så långtradigt på så sätt. Jag tappade bort mig och ville gråta. Sedan hamnade jag av en slump rätt! Blev lycklig när tjejen i kassan sa "Hej hej!". Såg också en Hästens och tänkte åhå där ser man.


'

Det blev lösgodis, bilar och grillchips. hehhh. man får ju slå på stort ibland!
Efter det åkte jag tunnelisen till Hyde Park där jag träffade Therese och Kajsa. Vi gick till nyöppnade Forever 21 och glodde ett tag. Det var billigt och bra, inte direkt min stil kanske men bra priser. Jag köpte bara ett armband men jag älskar det!
Efter det var vi törstiga så vi gick till Slug and Lettuce(?) och köpte 2-4-1 drinkar! Woho! Det var gött sådär på eftermiddagen.




Efter det blev det donken och sen tillbaka till drinkarna!
Sedan sprang jag till tuben och mitt tåg för att inte komma hem för sent (blir galet mörkt). Det blev galet mörkt och jag tog en taxi från stationen. Bäst så.





Blev typ ett mat-dryck-inlägg. Men det är ju gött.


HAPPY BIRTHDAY ELIOT!!




!! <3<3

TV & ME

Sedan jag har kommit hit till London så har jag hunnit se en hel del filmer. På kvällarna efter att jag har slutat så har jag ofta slägt på en dvd. Engelsk tv är inte mycket att hänga i julgran så jag är glad att dom har en del filmer hemma (de bästa börjar dock ta slut...)

A Roman Holiday


Tangled


Paris When It Sizzles


Flushed Away


Yours, mine and ours (sämst!!!!)


Funny Face (bäst!!)


Sabrina


Nanny Mcphee


Toy Story 2


Breakfast at Tiffany's


Det har alltså blivit en Audrey Hepburn box och en massa barnfilmer. Gött hehh. Kanske tar en sväng förbi HMV i helgen. Och just det. På söndag ska jag gå på bio helt själv för första gången. Hoppas jag inte dör.

IDAG ER VI ALLE NORDMENN

Innan jag åkte hem igår begav jag mig till den Norska ambassaden. Det var så otroligt sorgligt att stå där och läsa lapparna som britter, svenskar, norrmän hade lämnat tillsammans med blommor.







(Jag måste också säga att jag tycker att det är avskyvärt att amy winehouse's död är mer uppmärksammad i brittiska tidningar än oslo.. jag tycker också att det är otroligt sorgligt att en så talangfull sångerska och musiker dog i så ung ålder, men hallå, det här gäller ett helt land!)

He's gonna think that I'm too young for revolution, but I've got my future fighting his history

Igår började jag jobba klockan 5, så jag tog helt spontant tåget till London. För stannade jag till vid tesco dock och köpte blåbär + vatten. På väg till stationen gick jag förbi ett litet område där det såg ut som att man gick in i en grekisk gränd. Jättefint och soligt! Kunde föreställa mig en gammal gubbe sitta och dricka kaffe vid muren.





Jag spenderade större delen av eftermiddagen bland alla turister i camden. Åt en Pret-sallad vid vattnet och kollade på prylar.




22.37

Någon ville se bilder på mitt run, so here u go! Tog dom här bilderna typ andra dagen :)





Just nu känns allting hyffsat jobbigt. Hemlängtan.
Imorgon bloggar jag om dagens äventyr.

22.01

Har haft en lång och av någon anledning jobbig dag, rent psykiskt. Nu chillar jag med Starburst och väntar på The Killing!



BOMBAY BICYCLE CLUB

Kolla vad vi har!


DILEMMA

I förrgår jobbade jag mycket mer än vad jag borde göra så jag tog en liten promenad på eftermiddagen och skulle köpa mig en (läs EN!) cupcake. Dels för att jag aldrig har smakat en äkta cupcake och dels för att jag inte kom på nåt annat. Jag gick in på Caffe Nero och gick fram till killen i kassan. Jag var ute efter en med chokladsmak.

karin: "I would like to have one.. *kollar på cupcakes'en*"
killen i kassan: "Lemon?! *avfyrar ett hejdundrandes leende*"
karin: "hehe yes... and one chocolate!"

Jag gick alltså därifrån med två cupcakes endast för att killen i kassan var så glad och uppmuntrande mot den med citronsmak. jaja whattodo? Det var iallafall fint måndagsfika!


09.00-12.00

Det är jätteskönt att bara glida runt i Weybridge/jobba, men jag längtar redan till helgen!

Den här morgonen var nog den knäppaste i mannaminne. Jag vaknade klockan nio (det är sommarlov för barnen) av att jag var jättehungrig. Jag gick in i mitt badrum för att "skölja av mig", av någon anledning så låste jag dörren. När jag skulle ut i rummet igen så märkte jag att låset hade ramlat ur dörren..... Det gick alltså inte att öppna dörren, och fönstrena kräver att man låser upp dom med nyckel. I was stuck helt enkelt. Familjen har sina sovrum på övervåningen så ingen hörde att jag satt och ropade i 1½ timme. Tillslut var jag så trött att jag somnade på min badrums-soffa och vaknade 1 timme senare av att min värdmamma sa "Karin, are you alright?". Då fick jag komma ut! öjöj.


Det här är mitt badrum (taget första dagen)


if doing it is wrong, then I don't wanna be right

Helgens inköp.



Örhängen - Primark
Halsband + Jeansväst - Rokit
Skjorta - Brick Lane market
Choklad + karta - The Queens Shop (hehh)

down to the market

Idag är det söndag och även idag tog jag en trip till staden. Jag började med frukost på Weybridge stationen. 



När jag kom fram drog jag mig till Brick Lane market och vandrade runt där ett tag. Jag köpte en skjorta, ett fantastiskt vintage-halsband och en väst. Efter en stund träffade jag Maja igen och vi åt varsin burrito.




Den var gaaaalet god! Grönsaksburrito på Brick Lane market är verkligen ett tips! Och eftersom att jag hade blåsor på fötterna såpass att jag knappt kunde stå upp så var det gudomligt att få sitta ner. Beyond Retro och lite mer marknad, och sedan gick vi vidare till Spitalfields market.




Där hade det hunnit bli galet varmt! Min helsvarta outfit var inte årets idé.
Vi åkte till Oxford Cirkus igen och hängde en stund på HMV. Jag tänkte köpa tre filmer på rean men mitt kort fungerade inte så det blidde inget köp för mig. Lika bra det kanske haha.
Pret-död-häng och sedan tåget hem! Hela helgen har varit jättefin! Tänker spendera alla mina helger på liknande sätt.

It's saturday night and i'm feeling alright

I lördags åkte jag in till stan för första gången sedan jag kom hit. Mitt första uppdrag var att hitta Primark, eftersom att jag skulle träffa Emma där. Det tog mig ungefär 40 min.. Jag klev av på Piccadilly Circus och virrade bort mig totalt tills jag hittade Hyde Park. Jag måste ha gått runt i stort sett hela Hyde Park och sedan hittade jag äntligen Primark!
Emma var jättetrevlig och vi åt lunch på ett italienskt ställe där det blev strömavbrott.




Vi hann gå lite i Topshop (provade tre plagg men inget köp) och ta en fika på Starbucks innan hon åkte hem.

 

Eftersom att det var en timme kvar till nästa dejt började jag gå mot det jag trodde var Big Ben, men som visade sig vara Buckingham Palace. haha. Men det var ju trevligt! Har aldrig varit vid Buckingham palace, och de som känner mig vet ju hur nördigt besatt jag är av den brittiska kungafamiljen. Och flaggan var uppe (=drottningen är hemma)!



(älskar turistbilder.. och det vita i nedersta hörnet är ingen tröja, det är min arm)

Jag hoppade in i Buckingham-shoppen och köpte en karta + en chokladkaka med union jack på. vääärt. hehe. Sedan fick jag springa till Hyde Park corner eftersom att jag var sen som attan till mitt möte. Efter krångel med tunnelbana och mobil så träffade jag till slut Maja. Hon var också jättetrevlig! Vi åkte till Covent Garden och åt middag (också på ett italiensk ställe). Det stället gick i rosa och det var ju gulligt!




Efter maten köpte vi varsin snog. Det var gött, men skulle nog vara ännu godare om man inte var full med pasta.





En trip till Shepherds Bush och Westfield senare åkte jag hem.


IT WOULD BE MY HONOR TO BE YOUR NEW STEPFATHER



alltså the lonely island i mitt hjärta <3

20.29

Alla dagar kan ju inte vara tipp topp... Fokuserar stenhårt på morgondagen då jag ska in till min favoritstad. *längtar längtar längtar*



(ja, jag har kollat och min blogg kommer inte upp när man söker på mitt namn på google, och familjen har ingen aning om att jag har en blogg så det är lugnt)


BUS STOP WET DAY SHE'S THERE I SAY 'PLEASE SHARE MY UMBRELLA'

Det regnar väldigt mycket, därav rubriken.
Åh vilken bra dag! I morse var vi som sagt på italienskt café. På eftermiddagen hämtade jag upp N efter hennes skolavslutning och gick till parken där typ halva skolan var. Jag chillade på en bänk tillsammans med en annan mamma och kände mig allmänt mammig, speciellt när jag sa att vi var tvungna att gå så att vi hann äta middag innan N's kvällsaktivitet. jag följde med till baletten för att kolla och nu är jag tillbaka här hemma. Träffade nyss den tredje dottern och hon var asskön. Allt känns fint. Jag har tagit kontakt med några människor på londonsvenskar.com och jag ska träffa några i helgen. Kommer bli gött. Imorgon ska vi gå på bio och just nu går The Killing på tvn. Fy tusan vad fin Joel Kinnaman är <3

(BTW Det är en kille i N's skola som heter george harrisson. hahahha dör)

Tog med kameran på väg till skolan och knäppte av lite på vägen. Ska försöka ta fler fotopromenader för att utforska området och få fler Weybridge-bilder.





(kyrkogården bredvid skolan)

12.20

I morse var jag och min värdmamma på ett lokalt litet italienskt café. Det var urmysigt och jag önskar att jag hade haft med mig kameran för det var verkligen sådär fint som man önskar att alla caféer var. Men det ligger bara ett stenkast från vårat hus så jag lär ju gå dit igen. Det var lite av en kulturchock där inne. haha. Utanför dörren var det typiskt engelskt väder och en typisk engelsk gata men där inne var det verkligen italienskt, samtidigt som ägaren gick runt och pratade franska med folk. haha.
Nu har jag ungefär en timme kvar till jag börjar jobba igen. Senare ska vi åka och kolla på N's dansuppvisning. Blir nog bra.
Jag börjar komma in i hela grejjen lite mer, men det är fortfarande väldigt nytt. Och allting är så fruktansvärt dyrt nu i början hehe. Min värdpappa har tagit in min mobil till centrum idag för att kolla vad det är som inte funkar. Om dom måste låsa upp den igen kan det kosta runt 25 pund. Och eftersom att jag ska in till London både lördag och söndag (en tur kostar mellan 10-20 pund) plus tunnelbana och mat på det så kommer det nog gå åt en del pengar i helgen. Men då får man ju helt enkelt spara in på nåt annat.

I ACTUALLY FIND THEM RATHER BEAUTIFUL

Oliver & Kira Panfilova for Stylelikeu.com from StyleLikeU on Vimeo.


SHEPHERDS PIE

Ahmen hej, nu har min väska kommit! Den kom igår efter att ha varit och chillaxat i både Barcelona och Oslo... jag säger då det.. mitt enda problem var att sladden till datorn var för stor för adaptern. Jag löste detta genom att ta en liten kniv och karvade sönder adapter lite så att sladden fick plats. Tjing där var jag smart!!
Igår fick jag laga Shepherds pie till familjen. Har aldrig sett en sådan och jag hade ingen aning om hur man tillagade en, men efter några snabba instruktioner från min värdpappa så satte jag igång. Fick lite smått panik när jag skulle göra gravyn och den inte tjocknade, men det funkade. Det bästa med att laga mat är att lyssna på musik medan man gör det.



I feel the power, but you don't.



Det här vaggar in mig i en sorts Bon Iver-koma

HERE IN BRITAIN

Hej och hå! Nu har jag flyttat till London. I Can't Believe It! Igår gick flygplanet mot heathrow airport och jag dog lite när jag såg themsen från flygplanet. Det enda negativa var att ena väskan försvann(!!) och har inte hittats än.. tack sas <3. Så jag får klara mig utan smink, hygienartiklar, sladdar, batterier, kamera, vissa kläder, osv tills den hittas. känns ju bra. Menmen dom sa att den förmodligen skulle komma idag men eftersom att den inte har gjort det så hoppas jag på imorgon!

Jag ska inte skriva speciellt mycket om familjen eftersom att jag inte vet om jag får och det känns löjligt att fråga. Jag kan iallafall berätta att jag bor i en förort som heter Weybridge, det är en jättefin, pittoresk, urengelsk, mysig ort med fina hus. "Vårat" hus är ganska stort, gjort i tegelsten och också det väldigt engelskt. Mirr rum är typ en dröm, asmysigt. Har en stor vit säng med fluffiga lakan. Jag har ett eget badrum(!!) som är dubbelt så stort som badrummet jag hade hemma i örebro (och som jag delade med två andra).

Jag måste också berätta att lilla Weybridge faktiskt är John Lennons förra hem (believe it or not), det tycker jag är koolt eftersom att det är så litet. Han bodde här under större delen av 60-talet med Cynthia och Julian. NAJS!

Det var allt för nu, jag återkommer förhoppningsvis ganska snart med bilder på weybridge (kameran ligger i den bortsprungna väskan).

TJING

JOEL KINNAMAN

Sista inlägget den här måndagen (eller första inlägget den här tisdagen om man så vill) tillägnar jag Joel Kinnaman. My latest crush. Så Galet Snygg. Helt insane. Det blir youtube hela natten. Yum.






Felet med Stureplan

Jag har länge undrat vad felet med stureplan är. De uppstyrda, uppblåsta bimbosarna, männen som betalar hela kalaset eller bratsen som lever efter uttrycket "pappa betalar". Nu har jag upptäckt ett till problem med Stureplan. Dom har fel. Det är tydligen så att de som inte är tillräckligt kända inte har rätt till ett eget namn. Hm. Nu kan man ju tycka att Samuel Giers och Maria Andersson är tillräckligt kända, men när de står bredvid storheter som Håkan Hellström och Pelle Almqvist så är dom tydligen inte lika betydelsefulla.


I WONT JUST BE A PUPPET ON A STRING

De senaste dagarna har varit både upp och ner. Vissa dagar har jag bara degat och haft tråkigare än vad jag trodde att man kunde ha. Andra dagar har jag haft kalaskult. Jag har bland annat shoppat jättemycket resesaker och mediciner osv till flytten. Exciting.

En dag regnade det jättemycket, och de som känner mig vet att jag trivs bäst när det regnar. Älskar regn <3


En morgon blödde jag jättemycket näsblod. (la in en bild men den var så äcklig så jag raderade den)

En kväll kom det hit folk och mös.



OM DU VAR VAKEN SKULLE JAG GE DIG ALLT DET DÄR

Vilken dålig dag! Åh gud så dålig. Jag tröstar mig med klipp från mando spelningen på peace. suck. om man ändå kunde få återuppleva det där!


DON'T KNOW WHY I CAN'T LOCATE THIS FEELING THAT I WOULD RATHER BE WITH YOU

Är Mando-kär. Blir sådär pirrig när jag hör Gustaf's röst eller hör de första ackorden på Sheepdog. Mhmmm. Det känns som att jag har färdats bakåt i tiden två år. Det är fint!



Subject changer: Om 8 dagar flyttar jag till London. De senaste två dagarna har jag umgåtts med Henrietta och inslag av Sofia. Det har varit fint. Imorgon ska jag ha avskedsfest och jag är lite bitter. Jag vet inte varför, det är nog för att det förmodligen är sista gången jag träffar de flesta av mina vänner och vissa tar sig inte ens tid att komma (okej, nu ska jag inte vara sån).
Hejdå, nu ska jag kolla på Down In The Past och gå igenom garderoben (hur tusan ska jag kunna lämna någonting hemma??)

PEACE & LOVE 2011 -EFTERFESTEN

Efter att Håkan Hellström hade spelat var det dags för EFTERFESTEN! Backstageområdet Eden var proppfyllt med artister och mediafolk. Den första personen jag fick syn på när jag klev in där var Armand Mirpour och hans flickvän. Jag styrde direkt stegen mot baren för att köpa på mig ett par öl (trött och var tvungen att komma igång). När jag hade stått i kön i typ fem minuter kollar jag mot min höger och jag märker att jag står armbåge-mot-armbåge med Viktor Norén. Han var nog ganska dragen för han kollade på mig och log asstort. Bredvid honom stog Gustaf Norén och pratade i telefon. Resten av natten gick alldeles för fort. jag dansade med mitt workshop-gäng och glodde lite på celebriteter. Namedropping kanske inte är helt ok, men för att räkna upp några som drog runt där: Håkan Hellström + band, hela Mando Diao, hela Sugarplum Fairy - Kristian, Dregen, Armand Mirpour + band, Annika Norlin, Movits, Dregen, Ossi, osvosv.. Den dokumentationen jag gjorde var med min sketna mobilkamera så bilderna ser inte mycket ut för världen men här kommer några.



(Björn Dixgård i vit kavaj)





(Håkan hellströms bandmedlem (ingen koll på vilket instrument) startade en pingis-turnening)

(Armand i hörnet)

(Carl Norén i hörnet)

HEJDÅÅÅÅ

PEACE & LOVE 2011 -LÖRDAG

Den sista dagen var nog en av de bästa. Jag har ensam större delen av tiden pga bristande mobilkontakt samt olika konsertvärderingar. Men det var kalaskul ändå!
Avslutning av kursen med en övertrött karin rönnberg och icke fungerande mejl resulterade i ännu lite mer tårar i telefonen till mamma (haha). Jag tog tag i mig själv och tänkte att en mejl inte skulle få förstöra min dag. Då gick jag till Bob Geldofs föreläsning för att fota lite. Otroligt bra kille det där. Efter det mötte jag upp Moa och vi gick till Utopia för att ännu en gång se Mando Diao (dock utan några förväntningar alls). När Gustaf och gänget klev ut på scenen så var det som att jag slogs av blixten! Jag blev sådär fruktansvärt kär igen! Mando Diao är faktiskt mitt favoritband även fasst jag inte alltid vill erkänna det. Otroligt bra var det! Det faktum att vi stog bredvid min älskade Coco Sumner-kopia gjorde inte saken sämre. Next up: Säkert! Efter det var jag själv eftersom att Moa inte gick att nås och de andra ville se andra saker. Jag begav mig till Cozmoz där Det Vackra Livet skulle spela. Ingen aning om vilka de var men de kunde ju inte vara så stora eftersom att det endast var jag och en fotograf till där plus max 30 pers i publiken. Bandet var dock asbra och assnygga! Those Dancing days fotade jag efter det på Tropico. Tacksamt band att fota eftersom att dom är så snygga. Rebecca & Fiona var verkligen en utmaning! Inget frontljus alls och det lilla ljuset som fanns på scenen var blått och rökigt. men det var bara att klicka på och hoppas att man fick någonting som gick att använda. Resten av natten var kalaskul, men det kommer i nästa inlägg!














FLER BILDER FINNS PÅ FACEBOOK (SNART) OCH http://www.flickr.com/photos/karinarson/sets/72157626996560099/

PEACE & LOVE 2011 -FREDAG

På fredagen tog vi våran första dusch. Vi trivdes och livet kändes galet mycket bättre efter det. Omklädningsrummet var som en bastu men Siri och jag livade upp det hela genom att sjunga 25 så högt vi kunde. Presscenter igen fasst den här gången hade Emma köpt godis (lovely). Den här dagen fotade jag lite fler band också så jag kände mig produktiv. Underoath var galet roliga att fota. Efter det hann jag med att fota The Sonnets, Carl Norén, Sator och Anna Järvinen. Det var den här kvällen som The Strokes spelade på Utopia. GALET!! Det var helt klart det bästa på festivalen konsertmässigt.









PEACE & LOVE 2011 -TORSDAG

Torsdagen var både den bästa och sämsta dagen på veckan.
Jag vaknade som vanligt tidigt för att gå till presscentret i tid för att redigera gårdagens bilder och skicka iväg dom. Det var galet varmt hela dagen och jag åt ingenting, vilket senare skulle straffa mig. Jag fotade iallafall I Blame Coco, Cunninlynguist och Me and My Army. I Blame Coco var galet!! Har drömt om att se henne/dom så galet länge nu så det var verkligen otroligt <3
Efter att jag, siri, elin och sandra hade sett Oskar Linnros gick vi på toa på en stängd kinarestaurang. Efter det gick jag till presscentret för att redigera bilder (jag struntade i The Ark av nån anledning). När jag hade suttit där i typ en timma så började jag må så fruktansvärt dåligt. Migrän, illamående, yrsel, you name it! Jag slängde ihop datorn, lade in den i förvaringsrummet och satte mig på golvet på toaletten. Där satt jag i en halvtimme och grät i telefonen med mamma. Så dåligt mådde jag. Jag kunde inte resa på mig på en halvtimme. När jag väl kom upp så gick jag så långsamt jag kunde till campingen och gick och la mig. När jag vaknade mådde jag bra igen.





PEACE & LOVE 2011 -TISDAG/ONSDAG

Nu är veckan över. Det här inlägget kommer nog ta en stund. Finns så mycket att berätta och så mycket att visa. Jag tar nog en dag i taget!

TISDAG-ONSDAG

Jag och Siri åkte tåg i fyra timmar istället för tre timmar som det var planerat. Första anledningen var att ett godståg hade havererat på rälsen. Andra anledningen var att polisen letade efter en brottsling runt spåren och därför kunde inte vi åka. haha. galet. Till sist kom vi fram och jag hämtade ut mitt press-band och vi begav oss mot campingen. Förstadagenfest. dagen efter vaknade vi och jag begav mig tidigt till presscentret igen för samling med workshop-gänget och emma. Emma hade en fantastiskt bra genomgång av sin karriär och typ hur man lyckas i branchen.






Den första spelningen jag fotade var Love Antell. Sedan fotade jag Bullet och Sahara Hotnights. Efter att jag hade fotat SH sprang jag till Utopia och Sabina där jag lyckades komma längst fram på Paolo Nutini! Dog<3 Det sista jag såg var Lykke Li. Hon är så snygg så jag dör! jag blev lycklig också eftersom att jag såg Coco Sumner vid sidan på scenen. Min första irl-upplevelse av Coco Sumner!! <3
 









RSS 2.0