WAR IS A DRUG

Idag såg vi The Hurt Locker i skolan.
Damn that's a good movie!





Se den. It's a must

You secretly like it, don't you?

....och för att lätta upp i vinterns kyla så ger jag er en värmande bild. Sneak peak på morgondagens avsnitt. MJ!!



IT'S MY BIRTHDAY!!

Yeeeey, idag fyller jag år! The big two-o! 20 20 20. Fabulöst.
Halva dagen har redan gått och jag är astrött.. Gick upp okristligt tidigt för att pappa skulle kunna komma och gratta mig, sedan gjorde jag mig iordning och åkte till skolan där jag spenderade typ 4 timmar med ett grupparbete. "Hennes fina delar lyser". haha dies.
Nu är jag hemma, sitter i min pyjamas och försöker hitta ett sätt att se gårdagens CSI Miami på datorn. Någon som vet?? Det är vanligtvis inte min kopp med te men Grant Gustin gästspelar så jag måste se det.
Om några timmar kommer lite släkt och det var det. TJING!!


ACCIDENTAL BABIES

Hej mina fina. Min dator är på "lagning" eller vad man ska kalla det, så jag använder mammas dator just nu. Den datorn har photoshop men är fruktansvärt seg så jag väntar med att blogga med bilder tills min dator är tillbaka.
Imorgon fyller jag 20 år, igår firade jag det och det bloggar jag om när datorn är tillbaka. Nu får ni nöja er med att njuta av Damien Rice's fantastiska röst. Denna låt har varit stuck in my head i en vecka nu så jag delar med mig. Bra va?



(Kvalitén är fruktansvärd, men lyssna bara på låten. Eller gå in på spotify och lyssna. Fabulöst)
Sit back, relax and most importantly... enjoy.

THAT.

Sömn är min bästa vän och värsta fiende just nu. Första veckan gick smooth i skolan men idag känner jag mig som en dimma i hjärnan. Åh plugga... hur funkar det utan kaffe???

Nu ska jag äta glass för första gången på typ ett halvår och sen ska jag sova. Imorgon ska jag upp med tuppen och pluggapluggaplugga.

Och eftersom att jag inte har något smart att säga så nöjer jag mig med att kolla på snygga människor.
SWOON!


All of these lines across my face tells you the story of who I am, but these stories don't mean anything when you've got no one to tell them to.

Hej mina vänner.

Nu har jag klarat av min första vecka på Örebro Universitet! Woho! I must say, DET ÄGER! Idag hade vi våran första laboration och jag ägde. Jag har varit så orolig för att vara sämst av alla (bad habit) men det känns sjukt bra. Eftersom att jag läser om saker jag är intresserad av blir det så kul!

Just nu sitter jag och läser the world's greatest love quotes. Det är fint (skulle dock vara finare om inte sandra lyssnade på När Jag Går Ner samtidigt. Moodkiller).

'Tis better to have loved and lost than never to have loved at all

Puss.

FÖR JAG VET ATT DEN HÄR NATTEN KOMMER DÖDA MIG OM JAG INTE FÅR VA MED DIG

Hej hej hej.
Åh vad jag är trött. Känner mig som en zombie. På riktigt. It's not even funny.
Inatt sov jag 11 timmar på raken. Det har jag inte gjort sedan början av sommaren. What's up? Jo, igår började jag universitetet. Wehoo. Det var skoj. Det verkar vara en bra kurs det jag går. Jag är dock irriterad på Adlibris som vägrar leverera mina böcker i tid och på så sätt kan jag inte plugga hemma. BRÖÖL. Håller tummen för att det kommer idag.
Annars då? Jo, min dator har fått en virus så just nu sitter jag och knappar iväg på min systers dator. Det är tråkigt och det här inlägget dog efter första meningen tycker jag bestämt. Ska bara knäppa ihop några ord till och sen ska jag hålla käften, jag lovar.
Inatt kommer Glee tillbaka (vilket betyder att jag spenderar 43 minuter imorgon bitti på datorn). Inga spoilers här inte, bara en liten:


TJING


GOD HERMIONE YOU'RE SO STUPID

HAHAHAH klockan är för mycket för att det här inte ska vara kul.



So if by the time the bar closes and you feel like falling down, I'll carry you home tonight.

Jag kom på nu att jag inte har skrivit någonting om min nuvarande "situation" sedan precis efter jag kom hem från London. Jag vet inte om ni är så intresserade, men de som följde mig när jag var au pair kanske är lite nyfikna.

Om en vecka börjar jag plugga på Örebro Universitet. Jag ska läsa en kurs som heter Media & Kommunikation, inriktning Film A. Jag är inte helt hundra på vad det innebär eftersom att jag inte känner någon som har gått det tidigare, men det jag har förstått är att man lär sig väldigt mycket om hur media (framförallt film) har påverkat hur samhället ser ut. Det är en del filmanalys men också genus och sånt. Blir nog kalas tror jag! Jag har beställt kurslitteraturen redan och den ser väldigt intressant ut. Det är viktigt för mig eftersom att jag inser att det är otroligt mycket plugg på uni och eftersom att jag inte direkt är någon pluggmänniska så är det bra att jag läser någonting som jag är intresserad av och blir motiverad att lära mig nya saker om. Jag skulle aldrig läsa tex matte eller medicin eller whatever.

När detta halvår är över ska jag försöka komma in på några olika folkhögskolor eller universitet. Jag är inte helt säker på vad jag vill, men jag har planerat att söka olika fotoskolor, journalistlinjer och teaterskolor. Det är typ det är jag mest intresserad av just nu.


Ett år gammal gif som jag gjorde när jag hade tråkigt med en mer.


TOP 10 (3)

Varning för känsliga läsare: fortsätt inte läsa om ni hatar Glee. Jag vet att ni finns där ute era jävlar! Men iallafall, jag kommer ju inte ha tid för sånt här när jag börjar skolan om en vecka så jag passar på nu när jag har så mycket fritid hehe.

Här är iallafall mina favoritlåtar än så länge i säsong 3. Topp 10, hej! Det är ju trots allt musiken som är bland det bästa.

10. I Can't Go For That / You Make My Dreams
New Directions  


9. Red Solo Cup  
Sam Evans



8. Uptown Girl (valde denna pga the hot guys) 
Dalton Academy Warblers
 


7. Waiting For A Girl Like You
Noah Puckerman (Dålig kvalité men bra låt)



6. Hot For Teacher
Puck, Blaine, Mike



5. Hit Me With Your Best Shot / One Way Or Another
The Troubletones & New Directions
 
 

4. It's Not Unusual
Blaine Anderson


3. Somewhere
Shelby & Rachel


2. Rumor Has It / Someone Like You
The Troubletones


1. We Are Young
New Directions


You're welcome.


NEW YEARS EVE

Fantasirik rubrik, yeah?

Nyårsafton var fin. Jag spenderade några timmar på eftermiddagen med att städa och förbereda maten för kvällen.
Henrietta, Emma, Unni, Sara och Kalle kom över och vi åt quornfiléer, ugnsgrönsaker och potatisgratäng. Fab.u.löst. Sen lekte vi lekar, drack och kollade på fyrverkerier vid slottet.
Efterfest hemma hos nån random och sedan dang i säng. Sådär. 2012. Hej!




SO CALL ME DUMB, CALL ME WILD - YEAH CALL ME WILD - SEE, THAT'S THE THING WITH LITTLE BOYS

De senaste veckorna har jag och min blogg inte direkt varit bästa vänner. Vi har ignorerat varandra så mycket som möjligt, men nu ska jag försöka ta tag i den igen.

Ett par dagar innan Nyår träffade jag Moa och Elin hemma hos mig och vi återskapade den legendariska kärlekslistan. Vi skriver initialerna på våra "kärlekar" på något ätbart och sen äter upp det (vanligtvis choklad, men glass kändes bättre i år). En IRL, en kändis och en "oldie" ska alla ha. Jag tog en snygg kille på tåget hem från peace som min IRL eftersom att jag inte har ögat på någon speciell, Darren Criss som kändis och Clark Gable som oldie. Hehhhh. Dorky.





FUN FACT (?)

När jag duschar brukar jag inte kliva ur duschen om jag inte har sjungit igenom hela Wicked-soundtracket. Det tar en bra stund så om jag har bråttom tar jag bara mina favoriter. Det är riktigt fin akustik i duschen så där tycker jag om att sjunga haha.. sad but true.

Jag:


Nä nu ska jag träffa Siri. Tjing.

MAMA SO PROUD

Ok, nu fangirlar jag igen men jag känner bara att det var nödvändigt att blogga om detta haha.

Min favoritskådespelare/artist nowadays, Darren Criss, hade igår sitt första framträdande någonsin på Broadway. Han ska nu i tre veckor spela huvudrollen i How To Succeed In Business Without Really Trying. Good for him! Men det är inte det jag ville få fram här, nej min poäng är att jag blir så fruktansvärt inspirerad av honom! För bara 1½ år sedan var han nästintill en nobody som "bara" hade sin college-teatergrupp Starkid som gjorde föreställningar och youtube-videor. På ett och ett halvt freakin' år har han gått från en oerfaren teaternörd till en TV-kändis och Broadway-stjärna. Och ja, jag tycker Broadway är större än TV, musikalnörd som jag är.
Det är fint det här, det är det!

1.


2.


3.


As simple as that. You've got to dream big in order to become big.

BLOGGTORKA

Åh herregud. Jag har inte bloggat på över en vecka. Vad hände liksom? Efter julafton och dagens bejb försvann inspirationen helt och hållet. Det är torrt i hjärnan. Rätt o schlätt.
Planen var att blogga idag men det funkar bara inte. Det blir kanske ett inlägg med bilder osv senare, annars kommer det imorgon, om det så blir det sista jag gör!


RSS 2.0