some boys take a beautiful girl and hide her away from the rest of the world. well, not me, I want to be the one to walk in the sun

Idag spenderade jag några timmar med Hanna. Det var fint, henne har jag inte träffat på länge-länge. Vi restaurang-chansade och fikade på det. Jag vet, gross, men det fick gå för den här gången ehe.
Nu har jag läst och knäppt i fingrarna några timmar (knäpper i fingrarna när jag inte kan sjunga. Har blivit sjukt beroende av musik...)





(Mina hörlurar som jag köpte på Apple-store i London i juli har börjat glappa btw... FML.)

I WISH I HAD A RIVER I COULD SKATE AWAY ON

I tisdags hade jag ännu en bäst-tisdag med Siri! Vi bakade lussebullar i olika formar, lyssnade på julmusik, sjöng med i River (en av de vackraste jullåtarna i världen) och i Last Christmas (well ofc, vem älskar inte Wham?).
När vi var klara glöggfikade vi med våra lussegubbar och kollade på kalle ankas jul. BÄST!







(För att vara en sån: på senaste tiden har 90% av mina bloggbilder varit tagna av min mobil. Jag ber om ursäkt om någon tycker jag har misslyckats som människa och känner avsky genemot mig. Det var inte meningen)

HURRY DOWN THE CHIMNEY TONIGHT

Snart kommer Siri hit! Vi ska lyssna på julmusik, baka lussebullar och mysa. Det blir fint! Och på tal om jul: på torsdag drar min årliga julkalender igång här på bloggen! Kolla kategorin Dagens Bejb (julspecial) om du vill se previous years. Mitt problem är att min fantasi är fattig i år.. har bara en handfull babes i tanken (haha älskar hur seriöst det låter..), så om ni har en snygging som ni känner "fan, den borde karin ta en titt på" så är det bara att hojta! Tjing <3

Min jul-spotifylista: happy xmas. Inte asmånga låtar, men det är de bästa

YOU CAN LAY YOUR WEIGHT ON ME AND I'LL BE YOUR BACKBONE

Idag är en riktig Hello Saferide-dag. Det är lite melankoli i luften och jag känner mig som ett regnmoln. Så nu ska jag tillägna kvällen en fantastisk historia och lite Annika Norlin.




Jag älskar den första videon. Så fin. Och jag kommer aldrig tröttna på Anna även fasst den är lite uttjatad vid det här laget. Det finns ett starkt band mellan den låten och mig, haha.

I'M NOT AS THINK AS YOU DRUNK I AM

Igår var jag på Satin med några av mina fina favoriter. Det var fabulöst. Unnis pöjk spelade bra låtar och det var dansdansdans.

Innan Sara och Simon kom var jag seg/ful/jobbig/trött/osv.


När dom hade kommit var det dock bättre. Glad/pigg/snygg/trevlig/arbetsam/flitig/haha....

Resten av kvällen kände jag mig såhär:


Om en stund kommer Elin hit. Vi ska äta pizza och kolla på Grinchen (den finaste jul-filmen i världen!!) så nu måste jag samla ihop mig och ta mig i kragen. Tjing!

OH, LIFE IS JUICY, JUICY, AND YOU SEE I'VE GOTTA HAVE MY BITE, SIR

Hej mina vänner! It's been way too long nu. Jag suger, jag vet. Det är illa när till och med mamma påminner mig om att blogga.
Nu är jag iallafall här och sen sist har det inte hänt jättemycket. Därav frånvaron. Hade inget att skriva om! Jag har dock tonat håret (den mesta färgen är bortspolad vid det här laget, men det är fortfarande mörkare. Planen var att få till en snygg orange-aktig ton men ICKE, det blev brunrött typ. Jaja, man tager vad man haver.
Jag har också haft en fin tisdag med Siri (det är lite våran dag. Det är fint!). Vi promenerade våran stads-promenad, hälsade på våra idoler, åt saffransbiscotti och drack te på Hälls. Perfekt tisdag.





puss


These arms of mine they are lonely, lonely and feeling blue

Idag är jag oldie. Jag gräver ner mig i Otis Redding och Frank Sinatra. Fint.



EN TRÅKIG SÖNDAG

Idag saknar jag London väldigt mycket. Bara för att det är en händelselös söndag. Det hände aldrig i London.




Och FYI, jag har tonat håret. Kommer nog någon bild de närmsta dagarna.


BLESS YOUR SOUL, YOU GOT YOUR HEAD IN THE CLOUDS

Dagens planer är inställda så jag har nada att göra. Fint..... Något som är fint är att Maccabees spelar i Stockholm i februari. DET är fint.



Jag saknar den brittiska hösten. Och jag skulle vilja färga håret. That's that.

BÄST-TISDAG

Siri-dag igår med promenader, Glee-tittande, kortspelande, mandarin-fikande och teatrande. Vi gick på Amadeus på länsteatern och såg bland annat Nour El-Refai. Det var kult. Kanske låter gott?





RUMOUR HAS IT/SOMEONE LIKE YOU



Okej nu är det såhär att det senaste avsnittet av Glee ägde. Så don't be surprised om ni hittar mig som en pöl på golvet. Naya Rivera dödade Adele mash-up'en här ovanför. Även om ni inte gillar glee kommer ni tycka om den. Lovar. eheheh.


IF I CAN MAKE IT THERE, I'LL MAKE IT ANYWHERE. IT'S UP TO YOU NEW YORK

Min vecka här i Sverige har varit konstig. Den har varit seg och jobbig och förvirrande. Men det är bättre än att vara kvar i familjen i england (även fasst jag redan saknar London sjukt mycket). Jag har fått extremt lite gjort den här veckan, men jag skyller det på en snabb och omtumlande förändring.. ehe. Nu försöker jag komma igång med jobbsökandet och så iallafall. Och social måste jag bli också. Det börjar med imorgon då jag ska träffa Siri och gå på teater (är astaggad)!

Ikväll var himlen väldigt fin. Typ som i lejonkungen. Det tyckte jag var värt att fota.


GRANDPARENTS FORGETTING A BIRTHDAY? THEY LIVE FOR THAT SHIT!

Vad jag ska göra nu: Kolla på 16 candles och äta godis till frukost.


WORKERS OF ALL LANDS - UNITE!

Highgate kyrkogården i mitt hjärta säger jag bara! Vi gick runt där i drygt en timme skulle jag gissa och allt var så fantastiskt fint. Jag älskar kyrkogårder och speciellt sånna här. Det var så många gravar så dom var i princip placerade på varandra. Vissa gravar var så gamla så man knappt kunde läsa vad som stog på graven och vissa var sprillans nya. Don't event get me started om Marx grav (ja, svengelska har blivit lite av min grej. Get used to it!).









"I will not die, I will wander the wild waters until all the seas run dry"




MY LAST WEEKEND IN LONDON

Min sista helg i UK spenderades som vanligt inne i London. Jag kommer sakna den staden så sjukt mycket! I lördags hade jag ju som sagt inga planer utan tog dagen som den kom. Det började med ett stopp vid Abbey Road där jag faktiskt aldrig hade varit förr även fasst jag hade bott där i fyra månader. Sedan gick jag runt bland löven i Green Park och konstaterade att min hår matchar höstens färger väldigt bra. Någonting positivt med att vara ginger! ehe. Jag besökte Ladurée där jag handlade en julklapp som nu ligger i säkert förvar i frysen! Senare gick jag på bio alldeles själv. Och det kan man ju göra. Man är ju självständig för tusan!














Söndagen spenderades med Matilda på Highgate kyrkogården och med middag (förrätt+varmrätt. I died).





Highgate-bilderna får ett eget inlägg. Blev så galet många!

WHAT'S THE DIFFERENCE IF I STAY? I'LL GO AWAY

Okej, breaking news för de som inte redan vet om det: Jag har flyttat hem till Örebro.
Egentligen ville jag inte ens åka tillbaka till England efter min "semester" här hemma men jag tog mig i kragen och intalade mig att det kanske skulle kännas bättre när jag väl hade kommit dit. Det gjorde det inte. Det kändes värre än någonsin. Familjen var bara otrevlig mot mig, det var knappt att de hälsade på mig när jag kom med taxin (som jag fick betala själv trots att vi hade bestämt att de skulle hämta mig). Det ledde till att jag kände mig deprimerad på riktigt och kände egentligen ingen anledning till att stanna kvar. Så jag åkte hem, och nu är jag hemma.

Till mina vänner i UK: take care!
Till mina vänner i Sverige: HEJ HEJ!

NOPE

Den här helgen kommer det förmodligen bli noll bloggande. Jag vet inte riktigt om det blir så mycket i början av nästa vecka heller och det har ju sina anledningar vilket jag som sagt återkommer om. Helgen kommer iallafall bli fin. Imorgon tänkte jag ta dagen lite som den kommer men jag vill ändå göra något extraordinärt. Vi får se hur det blir. På söndag ska jag och Matilda till Highgate kyrkogården vilken jag har hört är fantastiskt fin.
För att kompensera för de kommande dagarna så slänger jag in några fina bilder som jag gillar att kolla på. ja, sådär ehm ja. hejdå.









I DREAMED A DREAM

Som många redan vet så har jag lätt för att bli besatt av olika saker. De senaste månaderna har mina största obsessions varit musikaler och Glee. Helst en kombination, vilket gör att jag lyssnar på låtar som Glee har framfört som egentligen kommer från Broadway-musikaler. Komplicerat, ey? Nej precis.

En av mina favoriter är I Dreamed A Dream från musikalen Les Miserables. Brukar inte hålla på och skriva en massa låt-texter i själva inläggen (jag sparar dom till rubriken) men vad tusan, en gång är ju ingen gång.

I had a dream my life would be
So different from this hell I'm living
So different now from what it seemed
Now life has killed the dream I dreamed




(Kul fakta: den "äldre" kvinnan i klippet är Idina Menzel som spelar huvudrollen i Broadway-uppsättningen av Wicked. Just so you know.... jag är en nörd.)

STARTING NOW, IT'S GOING TO BE MY TURN!

Just nu är jag f.r.u.k.t.a.n.s.v.ä.r.t nervös. Jag mår illa och känner mig typ svimfärdig. Jag är rädd.
Jag vet att detta är en irriterande liten cliffhanger men jag återkommer om några dagar eller någon vecka om vad jag menar, ville bara lätta mitt illamående hjärta.


OM NOM NOM NOM

Låt mig presentera er för mitt skafferi.
För att inte svälta/bli pank/behöva äta pasta med pasta varje dag/bli lessen, så köpte jag med mig lite saker från Sverige. På bilden ser man i stort sett bara godis, men nej jag har med mig annat också tro det eller ej. Bulgur och matvete var typ det viktigaste för mig så jag har två stora paket med det. Kidneybönor <3, Pesto (dom har ju det här också men orka spendera pengar här), makrill (så jag inte behöver äta deras nedrans nutella), sörgårdste <3, dipp (fråga mig inte varför. Kändes som en bra idé. Man vet ju aldrig vad det kan vara bra till), pulversoppor, torkade kantareller <3, och så lite svenskt godis som jag ska ta till när nöden kallar.
Igår när jag kom hem åt jag kantarellsoppa och nu till lunch har jag ätit matvete med pesto. Kvallé <3


AND NOW WHEREVER WAY OUR STORIES END, I KNOW YOU HAVE REWRITTEN MINE BY BEING MY FRIEND

Oj nu har jag inte bloggat på snart en vecka! Konstigt. Nu är jag iallafall tillbaka in the hell-hole (heh skämt åsido, England menar jag ju såklart). Sverige var bäst och här är några bilder från de senaste dagarna ur min nya mobil. yeeeey.





Heldag med Sara och senare blev det Saigon, tjejerna och Satin! Det var en fin kväll det.


Hälls-träff med Elin och Moa i Söndags





Måndag: förvirring, dyr flygplats-mat, tunga väskor, näsblod, osv. Det enda bra var att det inte var molnigt, alltså kunde man se marken under i stort sett hela flygturen = åsum.


RSS 2.0