PERFUME

Jag HATAR den här reklamen.. av hela mitt hjärta! Så fruktansvärt irriterande. Prada kan bättre! Det känns som om dom vill visa upp en sprallig och dominerande tjej men det blir bara läskigt. Det känns som om tjejen i reklamen har ADHD eller nåt.




Jag tycker dock att den här är mycket bättre! Den är snyggt gjord och Keira Knightlety må vara anorektiskt smal, men hon ser inte galen ut.



Sådärja, skönt att lätta hjärtat lite.. ehe

JA VI SKA UT Å RÖVA!

Om en stund drar jag mig mot stan. Ska träffa Sabbe och vi ska ut. Jag vill till ett ställe där Orlando från Maccabees djar och hon vill till ett ställe där Ben från Mumford djar. Återkommer om vem som vann.



THE WOMEN OF WORLD WAR II




DON'T WAKE UP IN THE SUNSHINE THINKING YOU DON'T BELONG THERE

Åt lunch ute i trädgården idag. Blir så fruktansvärt rastlös av att inte ha några planer på en så fin dag som den här. Lika fint väder som igår! Jag spricker snart av äventyrs-abstinens!!! Vill göra något kul som jag aldrig har gjort förut. Vill besöka platser som jag aldrig har varit på förut. Löfte till mig själv: Jag ska inte gå på Oxford Street en enda gång till fram till det är dags att handla julklappar. That's a promise!
Jag gjorde iallafall iordning champinjoner, sparris och en halv avocado till lunch. Det var gött. Nu ska jag städa..


PARIS, JE T'AIME

Är galet sugen på Paris nu! Kollar på Midnight in Paris och dör lite. Har bestämt mig för att åka till Paris 28-29 januari. Fyller ju år den 30e men det är en måndag. Tåget mellan paris och london är ganska billigt och så, så jag tänkte önska mig en resa i julklapp. Den som vill följa med kan ju hojta till hehe. Är kanske lite tidigt ute men ändå!




JAG HAR GÅTT FÖR LÅNGT, KAN INTE SLUTA GÅ. HJÄRTAT SITTER UTANPÅ SLÅR INTE SOM DET BRUKAR SLÅ

Bra dag! Jag blev klar med mina sysslor väldigt tidigt så jag spenderade större delen av förmiddagen med att kolla på Modern Family. Vid tolv gick jag till main street där jag mötte Sjöfn för en lunch. En halv macka på Subway och en mangojuice på Starbucks plus en promenad i solen på det. Finfint. Sedan gick jag hem, köpte potatis på tesco och nu puttrar potatisen i grytan.






Nämnde jag att det är 25 grader här idag? Nähä okej. Och på i helgen ska det bli 28 grader. Livet leker.

MITT MOUNT EVEREST

Det här var det äckligaste jag någonsin gjort (förutom toaletten i helgen).. Mitt mount everest, mitt Vietnam, kalla det vad ni vill.
Min värdfamilj brukar inte äta speciellt annorlunda och komplicerade saker men ibland slår dom till på något som jag aldrig har hört talas om förut. Nu hade jag dock hört talas om detta, men det känns ändå inte riktigt som någonting man bara slänger ihop en tisdagseftermiddag sådär. Det tog ungefär två timmar att laga och jag tog fyra bilder så ni kunde följa min matlagning.


1. Sköljde av kycklingen och sköljde ur inuti. ÄCKLIGT. Jag äter ju inte kött och varje gång jag måste laga någonting i köttväg som inte är halvfabrikat blir jag så otroligt äcklad. Jag får alltid en bild i huvudet på det stackars djuret som var tvungen att ge sitt liv till den här familjen,. Bara för att dom ska få äta något gott EN kväll av alla de kvällar de har i sitt liv. Fy fan.


2. Då blev jag såhär ledsen. Lägg märket till sorgen i mina ögon. Och det svartvita för att förstärka känslan.


3. Bakade in den i folie och så in i ugnen.


4. Efter halva tiden vände jag på den och kryddade. Den färdiga kycklingen har jag ingen bild på, det hanns inte med helt enkelt.

Själv åt jag en ost-toast med äppelte till kvällsmat. Det var gött.

WHEN I'M NOT HAPPY I'M IN DISGRACE.

Några småskitbilder från min helg. Turist-rundan (ännu en gång.. har gått där kanske fem gånger nu. Börjar bli ganska långtråkigt), shopping, fika, hyde park med sabina och sanna, osvosv.





MINA KOMMANDE VECKOR

Mina kommande veckor/helger kommer se ut såhär:

- v.39: fredagen ska förmodligen spenderas med Sabina på antingen Maccabees/CarlBarat eller Mumford-djset. Resten av helgen vet jag inte.

- v.40: Vara med Siri och Lisa så mycket som möjligt eftersom att dom kommer hit då.

- v.41: Kooks på tisdagen och på helgen kommer Sandra! Vi åker hem till Sverige tillsammans på söndagen.

- v.42: Vara i Sverige och njuta så mycket som möjligt av att leka med mina vänner och förhoppningsvis åka en sväng till Stockholm.

- v.43: Ungefär samma som 42.

- v.44 Börjar jobba igen. Är dock galet sugen på en utflykt. Vill till Brighton, Liverpool, Manchester, osv osv. TIPS?? Hyffsat billigt som räcker som en dagsutflykt skulle vara sköj.

IF IT'S JUST FOR TONIGHT

Hej och hå. Gårdagen blev inte som planerat. Det är svårt att umgås med människor som knappt kan engelska. Eeeh. Hoppas på att idag blir bättre. Det blir den nog! Jag tror på den här dagen. Ska börja med att köpa ny concealer på Make up store eftersom att min är slut och sen ska jag träffa Sanna.

Och just det. Jag har precis gjort det vidrigaste jag varit med om i hela mitt liv. Säger bara såhär: Det var stopp i min toa och jag var tvungen att lösa det.

Bilder från dagarna tre kommer imorgon (dock inte på toan)

I'M PULLING SHAPES JUST FOR YOUR EYES.

Det blir förmodligen ingen Pete ikväll. Tråkigt! Istället ska jag köpa kvällsmat på tesco som jag inte behöver laga själv och kolla på film. Det blir min fredagskväll. I helgen är det full rulle som vanligt. Återkommer på måndag om det!

Just nu önskar jag att jag var hemma. Min vän Sara fyller nitton år och har liten fekke tror jag. Förra året var det så bra! En av mina favoritkvällar det året. Vi åkte hem till henne i Kumla och blev bjudna på mat och dricka och kollade in hennes nya lägenhet. Det var enormt tyckte jag då. Väldigt fint. Och trappan var ganska farlig efter lite vin. Sen tog vi tåget till Örebro och dansade på Strömpis. En väldigt fin kväll.

Jag fick en fråga i förra inlägget om det är svårt att hitta vänner i Weybridge. Svar: Ja. Haha. Men det tycker jag nog bara eftersom att jag endast har kollat efter vänner på svenska sidor. De vänner jag har här nu har antingen kommenterat min blogg eller addat mig på facebook (har ingen aning om hur de har hittat mig). Weybridge är ett väldigt litet område, men det betyder ju inte att det är dåligt. Det är väldigt bra tåg till London och det är gångavstånd till i stort sett allt. Så jag rekommenderar verkligen Weybridge om man har möjlighet att flytta hit. Det är skönt att inte BARA att storstads-djungeln, utan att man kan gå en promenad och faktiskt andas som en normal människa (jag har problem med att andas ordentligt när jag känner att det är väldigt smutsig luft. det känns som att jag kommer få lungcancer. haha)

Okej, nu försöker jag hitta ett bra sätt att ta sig till IKEA! Nån som har varit där och vet om man kan ta sig dit på ett enkelt sätt genom tunnelbana eller buss??

TIME ABOVE THE EARTH

Igår kväll träffade jag fyra au pairer och två britter för en kvällsdrink sådär på vardagen. Det var kul, speciellt eftersom att det inte var en enda som kunde svenska. En tysk, en från Island och två från Slovenien (tror jag eeh). Cider och öl på Slug and Lettuce i Weybridge och sen fick jag skjuts hem av Sarah som uttalar sitt namn med r'et nere i svalget. Typ som fransmännen uttalar r. Lite spännande tyckte jag. haha.
Nu ska jag snart träffa Sjöfn från Island och äta lunch. Det blir bra det. Tjing!




(Som ni kanske märker på kvallen så är bilderna tagna med min iphone. Kolla in min flickr för lite bättre bilder. http://www.flickr.com/photos/karinarson. Inte från igår dock, rent allmänt bara)

"I don't want a childhood. I want to be a ballet dancer"

Den här helgen har min mamma varit här!
Lördagsförmiddagen spenderades genom att vandra runt i Weybridge, äta en kalasbra hotellfrukost och lämna lite saker från Sverige hemma hos mig. Inne i London checkade vi in på vårat hotell. Kommer inte ihåg namnet men det var fint, var det. utsikten var bäst. Det låg precis bredvid Hyde Park och från vårat rum kunde man se London Eye, Big Ben, osv. Dock på ganska långt håll men ändå.




Sedan gick vi till Marble Arch och Spagetti House där vi åt lunch. Världens godaste. Dog. Inte alltid man har råd med bruschetta, huvudrätt och vin, men när mamma är med då slår man till! hehe. Efter det gick vi till nyöppnade Monki och jag dog. Det var fasligt litet men ändå.. hemma. haha. Jag fick en mysse i present av mamma. Börjar bli galet kallt ute.




Senare åkte vi till Victoria och bokade biljetter till kvällens föreställning av Billy Elliot. Efter det fikade vi och väntade ut tiden innan föreställningen. Den var btw jävligt bra. Helt sjukt! Inget kan ju mäta sig med filmen (som är fantastisk) men det här var fasen nära. Det var mycket mer dans och så var det ju sång och det var fint. Det som var allra bäst var när lilla Billy och stora Billy dansade tillsammans till Tchaikovsky. Han som föreställde stora Billy var above and beyond. Helt galet duktig. Man har ju sett mycket bra dansare i sina dagar (jävlar, jag låter som om jag är 100 år) men han var utan tvekan det allra bästa jag har sett. Han flöt över scenen och dansade som en jävla... fågel!! Eller... ja, vet inte hur jag ska beskriva det men jävlar i min lilla låda!



Söndagen började med brunch på Crepaffaire(?). Det var iallafall ett ställe där man kunde äta crêpes. Fantastiskt gott. Jag åt en med champinjoner, tomater och ost. Mamma åt en med sparris och skinka.



Efter brunchen gick vi en runda i soho och chinatown. Där var det fint på förmiddagskvisten.





Den vanliga turistrundan och sen var vi klara. Vi åt fish & chips och sen åkte vi tillbaka till hotellet för att hämta väskorna. Mamma satte sig på ett tåg mot Heathrow och jag satte mig på ett tåg mot Weybridge.





JA, JAG ERKÄNNER..


.. Jag äger. Kan som sagt göra mirakel med ett tomt kylskåp. Till middag idag åt jag resterna av barnens middag=kokt broccoli och bönstjälkar (nej dom åt inte bara det, dom åt fiskpinnar och mos också), tillsammans med färsk bröd som jag hade toppat med rödlök och ost i ugnen. Det ser exakt ut som skinkbitar men NÄPP det är rödlök. Kalas. Till det drack jag mitt nya tranbärste.



Igår mådde jag piss. Idag mår jag bättre. Både fysiskt och psykiskt. Känner mig extremt dramatisk för tillfället då jag lyssnar på Tchaikovsky och redigerar bilder. Snart kommer helgens inlägg.


ÅRETS KOCK

Asså vart är priset?? Vart är det?? Priset för världens bästa kock?? Vad heter det nu igen.. årets kock? Ja, det ska jag ha iallafall! Varför? För att jag kan göra underverk av ett tomt kylskåp! THAT'S WHY!





SAKER SOM STÖR MIG

Saker som jag har hittat som gör mig bekymrad.

Först och främst en chokladbar som hade skrivet på sidan "IT'S NOT FOR GIRLS", och på framsidan är det en bild på en tjej som är överstruken. Vafan? Sen när blev det ok att göra godis som riktar sig till ett kön. Det är ju bara absurt.



Mina skor. Vad är fel? Dom krymper. Ointressant men jag fattar verkligen inte. Hade på mig dom två gånger i förrgår och ena gången var dom helt klart mycket större än andra gången. Hmm..



Har aldrig fattat vad mina värdföräldrar jobbar med. Dom är lite små-hemliga känns det som. Jag hittade den här cdn på köksbordet igår. Bilder av spioneri och skandaler ploppar upp i hjärnan. Hah.



Innehållsförteckningen på min grönsaksoppa jag köpte igår. Swedes. Kul. Kul att äta folk från sitt eget land. (Jag har kollat upp och lusläst allt på internet och hittar ingenstans en grönsak eller annan matsak som kallas Swedes. Konstigt)


nähä-jaha-nähä

Idag kommer min mamma och hälsar på! Hon ska stanna här till på söndag och det kommer bli kalaskul.

För att väga upp att jag inte kommer vara hemma någonting i helgen (brukar inte vara hemma, men ändå) så hade jag planerat att jobba asset av mig. Planerade att göra hemmagjorda hamburgare med tillbehör och allt, men när jag pratade om middagen med föräldrarna sa dom att flickorna kan äta pizzan vi har i kylen. Sån där hemsk köpt pizza alltså sån som man fryser in. Nähä-jaha-nähä. Städet var inte speciellt ansträngande idag heller så jag tog en dusch och kände mig värdelös.


21:03 engelsk tid

Vilken sorglig syn jag måste vara ibland. Som förut när jag gick till tesco. Jag hade på mig mjukisbyxor tillsammans med ett par låga converse. Kändes lite gå till idrotten i sjuan-looken. Tillsammans med det hade jag en för stor regnjacka eftersom att jag inte har med mig några vanliga jackor. Osminkad och med rufsigt hår. Nej, så ska jag aldrig se ut igen!

Och när jag kom till tesco gjorde jag en massa dumma val. Var supersugen på tomatsoppa men när jag sträckte mig efter burken såg jag en grönsaksoppa istället. Gött tänkte jag. Det var det inte. Köpte också en burk pepsi. Jag har aldrig frivilligt druckit en hel pepsi burk. Tycker inte om pepsi. Vem går egentligen till tesco bara för att köpa en grönsaksoppa och en pepsi? Nej nu är jag besviken jag. heh.

Nu börjar The Killing!!(!). Finalavsnittet. DÖR så spännande. Så hejdå bloggen, hej Joel!


SAMMA GAMLA VISA MEN VET INTE VAD DET ÄR FÖR LÅT

De senaste veckorna i Instagram.


1. På väg till tåget med nyklippt hår-tuss flygande i vinden.. 2. Piccadilly Cirkus i väntan på Hanna.


3. Trafalgar Square en solig dag. 4. Lotta och hanna på tuben.


5. Utslagen. 6. Äventyr i norr.


7. Jordens godaste curry. 8. Kallaste dagen hittills i år (sedan jag kom hit alltså) och jag frös i skorna.


9. Bakom dom där buskarna ligger åttaåringens skola. 10. Mitt tidsfördriv <3


11. Jordens bästa kvällsmys. 12. I affären med Malin i fredags.


13. Godnatt-sagoboken som jag har svårt att läsa högt ur med inlevelse. Vill vara som Thorsten Flinck men det blir lite fel tillsammans med trollkarlar och flygande drakar. 14. Hyde park i lördags med svenskar.


15. Emma och Emma i Hyde Park. 16. Hyde park-fölk i väntan på Westlife. heh.


17. Wino forever. 18. Fast i Surbiton.


19. Lunch i Brick Lane. 20. Buss-äventyr.


21. Suppen. 22. Tråk-tåg. Efter två månader hatar jag att åka tåg. Sedär!

F**K THE WORLD OFF

I lördags runt ett-snåret träffade jag ett gäng svenska tjejer. Emma och Frida hade organiserat en liten au pair-träff i Hyde Park. Verkligen jättetrevligt. Fint att kunna träffas alla tillsammans så det inte blir den där pinsama tystnaden och taffliga kallpratet. Sprang lite i Covent Garden. Förutom turisterna var det ett fyra plus-ställe.



(första bilden är Emmas)






Lite senare mötte jag upp Sabina och vi satte oss i Hyde Park med pasta och öl och mars. det var tydligen nån stor konsert av något slag. Inhängnat men det var otroligt bra insikt. BBC proms in the park. Hundratals brittiska flaggor i luften och sånt där. Riktigt engelskt.




En röst räknade upp alla akter under kvällen. Ingenting vi kände igen förutom...... WESTLIFE!! haha. Tänk vad sjukt. Inte för att jag har varit värsta fanet men Westlife har ju på ett sätt funnits där under ens uppväxt. Vi drack upp våran öl och begav oss för att köpa vin. Budgetvin som ändå gick ganska bra att svälja fick det bli.





Timmarna tickade på, det blev mörk och bilderna suddiga. Vi lyssnade på diverse band och artister. Opera och soul. Tillslut började Westlife haha. Som vi hade väntat. Dom spelade väl 6-7 låtar. Alla golden hits liksom. Vi fulsjöng med i you raise me up och skrattade. Det uppskattades inte av en tant som tydligen var ett riktigt fan.
Vi hängde vid staketet innan man tog sig in i själva området. Där stog vi och kikade. En kvinna kom fram till oss på väg ut från området och gav oss sina använda biljetter. Vi tackade så gott och sprang in samtidigt som vi i all hast viftade med biljetterna framför säkerhetsvakterna. Där inne var det som en underbar brittisk värld. Alla sjöng Land of Hope And Glory och Rule, Britannia så högt de kunde och vevade samtidigt brittiska och engelska flaggor. En stund där inne och sedan tunnelbana och tåg hem. Underbar kväll. Den får fem plus.




Söndagen kickstartades med panik. Alla tåg var inställda mellan Weybridge och London. Istället blev det buss till Surbiton, byte till tåg där och sedan fulspringa till tunnelbanan. Kom över en timme sent. Träffade Sabina, hennes kompis (som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Sorry om du någonsin ser det här.) och Louise. Brick Lane marknaden som den här gången var ganska medelmåttig. Blir tre plus på den. Louise åkte hem och vi åkte runt med buss. Cruisade på övervåningen. Bytte buss två gånger. Var lite spännande för en som alltid åker tunnelbana. Hhe.



Jag lämnade dom på Oxford Cirkus och åkte till Shepherd's Bush. Jag drog en tomatsoppa innan jag mötte Solena. Vi skulle gå på bio. Väldigt spännande!
Vi såg One Day. Har längtat så och nu är den sedd. Lite konstigt känns det allt. Den var lika bra som jag trodde. Eller kanske snäppet under förväntningar, men det är inte så konstigt eftersom att jag hade föreställt mig att bli blown off my chair! Det blir ändå en fyra plus. Jim Sturgess var fantastisk.





Med den här obehagliga blicken säger jag hej då till London. Ses på lördag igen! <3

KVÄLLEN I PLUS

Helgens blogginlägg är på väg. Det ska bara påbörjas. Förhoppningsvis kommer det upp ikväll. Vet inte varför det har tagit så lång tid. Kanske för att det tog så lång tid att kolla igenom bilderna. Eller äh, jag vet inte varför.
I väntan tänkte jag härma min stora hjälte Alex Schulman och ge min kväll plus.

Stryka kläder i 2½ timmar: +
Laga mat på eget intiativ (fantastisk bolognese. jag åt inte själv eftersom att jag är veggie men kände ju lukten) och sedan få reda på att barnen inte var så hungriga / redan hade ätit: +
Städa hela köket för tredje gången idag (matlagning är stökigt): -
Äta min egen middag, nudlar med champinjoner: + +
Bli tvingad att fånga en geting och släppa ut den i naturen: +
Duscha: + + + +
Ta på mig min nytvättade pyjamas: + + + + +
Märka att pyjamasen blivit blöt av det nytvättade håret: +
Förbereda kvällsmys (jordgubbar) och höppe i säng: + + + +
Skriva det här inlägget: + +

PLAYGROUND TERROR


Jag har inte bloggat om helgen än. Jag har inte ens överfört bilderna från kameran till datorn. En anledning är att jag har haft fullspäckat schema samt att jag idag har varit mer likt en zombie än den vanliga människan jag är. Omåttligt trött! Jag har istället spenderat förmiddagen med att läsa Alex Schulmans blogg och kolla på Schulman Show. Riktigt fint!

Förut var jag i lekparken med min åttaåring och hennes kompis. Det är ingenting jag rekommenderar. Det är rena rama krigszonen. Uppspelta tjut från gurglande barn som springer runt med händerna i luften samtidigt som en medelålders mor springer bakom och skriker "PUT YOUR SHOES ON!!". Mycket märklig situation i parken. Medelåldern låg på 2 år idag. Vanligtvis brukar den ligga på runt 6, men idag var det de allra yngsta som regerade. Det var en liten kille som gjorde flera varv med sin sparkcykel runt bänken där jag satt och vaktade barnens väskor. Han log självbelåtet och höll upp en kaka som i ett försök att göra mig avundsjuk. Det var faktiskt lite tillfredställande när samma pojke lite senare ramlade av sparkcykeln och låtsades att det gjorde ont. "In your face" tänkte jag då. Kände mig lite elak samtidigt som jag övertalade mig själv att han förtjänade det. Karma liksom.

Nu sitter jag här på min säng och äter lite av chokladen jag köpte när jag var och handlade med Malin i fredags. Ska kolla på ett avsnitt av Schulman Show och sen ska jag sova. På fredag kommer mamma hit. Har nog aldrig längtat så mycket efter någonting.


FAB

Såg nyss att jag inte har bloggat sen i onsdags.. såhär kan vi inte ha det!
Igår var fantastiskt haha. Den bästa kvällen jag har haft sedan jag kom hit. Men den pratar vi mer om sen. Snart ska jag iväg till Brick Lane med Sabina och Louise. Senare ikväll blir det förhoppningsvis bio. Tjiing!

Tills vi ses igen: Världens roligaste klipp. Har kollat typ en miljon gånger och skrattar lika mycket varje gång.


TANKAR EN ONSDAGSKVÄLL


När jag gick till tesco för att köpa små förnödigheter (nej jag vill inte äta potatismos och fiskpinnar varje kväll) så kom jag på mig själv med att tänka "om inte mamma tar med jackor till mig så ligger jag risigt till". Det var alltså rövigt kallt och jag gick där med endast en liten kofta men det är inte det viktiga. Att jag använde frasen "så ligger jag risigt till" i mina tankar var anmärkningsvärt. Ett tecken på att jag är gammal redan vid nitton. Jag har märkt i rent allmänhet att mitt språk har blivit äldre. Jag pratar försvenskat och deslangifierats. Konstigt. Måste nog börja med lite konstiga svordomar. Ja, det blir bra.


4 TANKAR


Det är många saker som jag stör mig väldigt mycket på och som jag tänker på väldigt ofta. Sånna där vardagliga saker som egentligen inte är någon big deal men som är störande och konstigt.

1. Varför är det så varmt på tunnelbanan? Även en regnruskig dag med kalla vindar är det fett svettigt nere i tunnelbanan.. Varför har dom inte ac? Är det lika varmt där nere på vintern kommer det bli jättejobbigt med stora jackor osv.

2. Ljudet i tunnelbanan. Ganska ofta när man sitter i tunnelbanetåget så kommer det ett skarpt ljud som typ skär igenom öronen. Det låter typ som i en verkstad där man sågar någonting med en sån där läskig metall-rullande-såg-sak. Sådär isande i öronen. Mitt problem är att jag tror att jag är det enda som hör det :O. Där sitter jag med händerna för öronen och ser typ mentalt störd ut medan alla andra sitter och ser sådär otroligt harmoniska ut. Är jag typ en hund som hör ljud som ingen annan hör?

3. Folk som publicerar sina bloggar på facebook. Okej, jag är en hater men jag tycker bara det är så otroligt störande. Varje gång de skriver ett nytt inlägg måste de lägga upp det på facebook. Fatta hur många som carefacear det!

4. Luften i London. Det är så otroligt smutsig luft i den här staden. I vissa områden tycker jag att det är obehagligt att andas in genom munnen (haha svennebanan-varning). Håret är aldrig riktigt rent när man vistas utomhus. Men det är smällar man får ta när man bor i världens bästa stad!


WHAT WAS I THINKING



I fredags gjorde jag någonting dumt... Jag kände att jag började få ett litet melt-down och var desperat efter förändring så jag tog Först kändes det så stört skönt och roligt men när jag öppnade ögonen efter the first cut så såg jag hur fruktansvärt fult det hade blivit. Har haft håret så i fyra dagar nu och jag blir ledsen varje gång jag kollar mig i spegeln. Håret var ju min främsta tillgång haha.

Ni kanske inte ser så stor skillnad, men det gör jag. Jämför dom här två bilderna. Det var håret framme i ansiktet som jag kapade av och typ fem cm rakt av på längden..



FAN!


NATTMACKA = NIGHSANDWICH

Helgen var både finfin och horribel.
Lördagen började med att jag mötte Hanna och Therese vid Leicester Square. Det var fantastiskt varmt, typ 26 grader, och det är fasen ovanligt för att vara London haha. Speciellt med tanke på att det är September nu. Efter en stund träffade vi de två finska tjejerna Lotta och Lotta och vi begav oss till ett fikaställe där vi åt lunch och fikade.



Efter det gick vi till National Gallery vid Trafalgar Square. Var inte direkt på konst-humör så jag och Hanna gick mest och pratade och svalkade oss framför fläktarna.
På Trafalgar Square var det så mycket människor och liv och musik så det kändes lite som att man hade hamnat på ett italienskt torg mitt i högsäsong.




Efter det blev det i vanlig ordning en Snog och sedan for vi iväg till Marylebone och Totally Swedish där vi handlade lite svenskt godis.




Therese, Lotta och Lotta drog åt olika håll och efter en stund hamnade jag och Hanna på favoritstället där det vankades mat och drinkar. Kul kväll! Snälla svenskar som vi är lämnade vi en liten ordlista som servitrisen läste när vi gick därifrån.




CAUSE IVE GOT NO MORE TEARS TO GIVE YOU AFTER THIS, I'M GONNA LOCK MY HEART AND THROW AWAY THE KEYS



Är BESATT av den här låten (och dom här männen, men vem kan ha missat det?)


4 september 2011

Åh. Är. Så. Fruktansvärt. Trött.
Fattar inte, jag hade typ lugnaste dagen ever igår. Förutom att vi gick en del.
Hade planerat att åka in till Brick Lane idag men överväger att åka in senare, gå på mötet och senare gå på bio. Men skulle ju vara fint att kolla lite second hand.. hmmm. Dagen i-landsproblem. haha.
Kommer bilder från helgen ikväll eller imorgon. Tjiing!

WELL IT'S JUST A SICKNESS. IT'S A SICKNESS I HAVE

En Gustaf Norén som spelar gitarr och körar på Sickness är ren och skär njutning.




YOUR'E A LOVER OF THE WILD AND A JOKER OF THE HEART

Huvudvärken is killing me. "Min" åttaårings jättejobbiga kompis är här och springer runt och smäller i dörrar och sjunger för sig själv. Fattar inte. Tillochmed "mitt" barn tycker hon är helt galen haha. Jag gjorde iordning en picknick för dom två i trädgården förut tillsammans med en massa gosedjur för det är verkligen galet fint väder just nu. Mackor, jordgubbar, vindruvor osv. Såg nyss att det idag är 23 grader här och imorgon ska det bli 26 grader. Jävlar i havet! Så fint har det inte varit på typ en månad och det är september nu. Galet.





Omg nu har dom typ sångbattle... FML.


46 dagar kvar..

Det jag vill göra när jag är hemma i Örebro två veckor i oktober:

-Åka till stockholm med Siri, Lisa och Unni.



-Äta min fantastiska matvete-blandning.

-Fika på Hälls med Frida N utan att bli inlåsta.



-Äta lunch på Soleo med pappa på en lördagsförmiddag (han betalar förståss).

-Gå ut på krogen med Sandra, Jossan och Frida B.



-Sitta på Sofias terrass (fan oktober kanske inte är asvarmt..).

-Dricka chaite på ställetjagaldrigkommerihågnamnetpå med Siri.



-Hänga på min balkong med Moa (men det kommer inte hända för hon bor i Linköping nu den jäveln).



-Åka till Marieberg och träffa idoler med Hanna (haha..)


Ah det är lite av det jag längtar efter. Räknar dagar.

INSTAGRAM

Senaste tiden i Instagram:


1: Tåget hem från London en fin lördag. 2: Hanna njuter(?) av gratis internet på the slug and lettuce


3: Hampstead Heath. 4: Mina 2-4-1 drinkar som var svåra att dricka upp. Henrietta fick hjälpa till.


5: Världens godaste frukost. Rostad bagel med cottage cheese, gurka och peppar. 6: Figaro!! (det är det här jag gör på min fritid. Kollar på tecknat)


7: En av de tre fabulösa fåglarna som pryder bakgrunden på min dator. 8: Efter att jag hade syndat inne på Urban Outfitters.


9: Ett ensamt löv på fint mönstrat golv på väg till Buckingham Palace. 10: Smygfoto inne på Richoux när det vankades afternoon tea.


11: Cookie Cup Explosion. Bland det godaste man kan beställa på the slug and lettuce. 12: Doktor Schuitema.


13: Friends with Benefits. 14: Solig Schuitema i solig Hyde Park.


15: På en buss. 16: På Primark (blöööö..) med hanisch.


17: Vy från ett tåg. 18: Jag postade kort för några dagar sedan till mina nära och kära (hoppas dom har kommt fram nu annars blir det lite pinsamt)


19: Mörkrädd på väg till York Road för sen promenad med Malin i förrgår. 20: Äventyr uppe i norra london igår.


21: Frukostflingorna är inte asmycket att hänga i julgran. 22: Trädgårdshäng för några timmar sedan med två åttaåringar och jordgubbar.

MY LIFE AS AN AU PAIR

Någon ville veta vad jag gör som au pair och hur det är så tänkte skriva några rader om det.

Det varierar så sjukt från familj till familj hur man trivs och vad man gör osv. I min familj är det väldigt mycket att det är jag som städar och lagar mat självständigt (enligt ett schema, men ändå självständigt). Jag lagar dock för det mesta bara mat till den yngsta och mig själv om de andra inte ber mig att laga till dem också. Vi har inte riktigt kommit in i rutinerna än eftersom att det fortfarande är sommarlov i typ en vecka till. Annars tar jag den yngsta till skolan, går hem och städar, är ledig fram till jag hämtar från skolan igen och under den tiden brukar jag stryka kläder om det behövs, sedan hämtar jag den yngsta från skolan och antingen tar med henne direkt hem eller så stannar vi till i parken på vägen hem där det är fruktansvärt chill att vara au pair. Där får jag snacka med alla mammor och så behöver jag i stort sett bara sitta på en bänk och vakta barnets väska och sparkcykel. När vi kommer hem lagar jag middag till mig och den yngsta (tonåringarna också om de är på väg hem eller hemma) sedan leker jag med den yngsta om hon inte har en kompis med sig hem från skolan. Brukar sluta runt 7.

That's pretty much it. Relationen med familjen varierar som sagt från au pair till au pair. Jag känner folk som har jättebra relation till sina värdföräldrar och andra som inte står ut med dom. Jag tänker inte gå in på detaljer om min familj här eftersom att man aldrig vet vilka som hittar hit.

Idag har det varit ganska chill. Det var bara jag, den yngsta och hennes kompis hemma så jag fick städa i lugn och ro och sedan laga mat till dom och mig. Solen har varit framme hela dagen och det känns ju bra eftersom att det är 1a september idag. Ikväll är det The Killing! Intrigerna tätnar såattsäga!

P.S. mina finaste byxor från Weekday är trasiga. OH SNAAAAAP!!! känner jag där.

(Mycket text och inga bilder är egentligen inte att föredra, men nu blev det så!)

RSS 2.0