KLAPPARVisst, julen handlar inte om julklappar och sånt, men det är kul att få saker man tycker om (speciellt när man inte har några pengar whatsoever)
De saker jag önskade mig må vara lite enkelriktade men det är ju sånt jag gillar nowadays haha.

- Ett par duntofflor
- Choklad
- Biokort
- Filmbox klassiker (Livet från den ljusa sidan, Funny Girl, Guess who's coming to dinner)
- Borta Med Vinden
- Glee Säsong 2
- Glee the music volume 5
- Glee the music presents the Warblers
- Otis Redding: the definitive collection
- Glee the concert movie
- En klänning
- Ett fotoalbum fyllt med bilder från studenten, peace & love och London.

Själv gav jag bort bland annat en rättvisemärkt regnskogshonung, macarons från La Durée, smink och kokböcker.

AN EXTRAORDINARY MERRY CHRISTMAS

Kvällen innan julafton spenderade jag med mamma till klockan två på natten. Vi drack glögg och slog in paket och hade det fint. (Jag snodde till mig lite broccoligratäng när mamma inte kollade också. ehehhh)

Julafton var fint och passerade förbi hyffsat smärtfritt. Julafton har alltid varit min favoritdag på året men nu har jag insett att juldagen nog är ännu bättre. Mycket mysigare och mer avslappnat samtidigt som det är lika mycket julstämning som på julafton.

Julafton bestod av jullunch med mamma, sandra, pappa, mormor och morfar. Jösses vilka citat man kan få ut av ett samtal med det gänget (Mamma: den äldsta mannen i världen är 114 år. Mormor: i Sverige? Mamma: nej, i Japan. Mormor: ja det klart, dom äter ju inte så mycket. Karin: *tänker* That doesn't make sense). Senare åkte vi till Kumla där vi spenderade eftermiddagen och kvällen med moster, farbror, kusiner och kusinbarn.
Granen som jag fick klä helt själv som vanligt. Så blir det när man bor i en familj av grincher. Fantastiskt ful blev den som vanligt, men det är del av charmen.Även fasst jag bara kan äta max två-tre saker på julbordet så älskar jag det. Besatt.

Sådär. Ännu en jul är över. Nu ska jag slappa fram till nyår. Tjing.


24

DAGENS BEJB DAG 24

Darren Criss

Darren Criss. Den perfekta människan. Årets julvärd är mannen som aldrig misslyckas med att förvandla mitt innanmäte till mos bara genom att öppna munnen, killen som med en blick kan få världens alla kvinnor (och många män, I am sure) att öppna sovrumsdörren och säga "för all del, kom in du". Förutom höjden har han allt som min drömman ska ha. Ögonen framförallt.. I can't tell you hur mycket jag skulle förlora mig själv i dom om jag någonsin skulle träffa honom. Med det där ansiktet och dom där lockarna är det ingen som kan mäta sig. Oh, dapper Darren, vad gör du med mig? Han är helt klart värd årets julafton.
"Oh, there you are! I've been looking for you forever" Oh gosh, I'm meltiiiiiiing.... *snyggdöd*
23

DAGENS BEJB DAG 23

Grant Gustin

Dagen innan julafton firar jag tillsammans med Grant (Sebastian Smythe i Glee för de som inte vet). Killen med den sexiga, oidentifierbara dialekten. Han är den perfekta musikal-killen: lång, smal, lagom musklig, musikalisk utan att det blir för mycket och glimten i ögat. Han har också (utan att överdriva) det snyggaste leendet i världen! Sex on a stick with a meerkat-face. Det var nära att Grant hamnade på plats 24, men nu fick han spendera idag med mig istället hehehh.
23 och 24 får tre bilder var. Är för svårt att välja den snyggaste bilden haha.

GONNA PARTY ON 'TIL SANTA GRANTS MY WISHES

Idag spenderade jag kvällen med Siri! Vi kollade på Män Som Hatar Kvinnor och julavsnittet av Glee. En fin kontrast hehe. Siri är nog den bästa människan man kan kolla på "spännande" filmer med. Under Män Som hatar Kvinnor:

Karin: Kolla, det är någon där!!

Siri: DET ÄR KLART ATT DET ÄR NÅGON DÄR, DET VAR JU SJÄLVKLART HELA TIDEN!!

Siri: Åh nej, jag klarar inte av det här, jag måste kolla på Glee!!

Siri: HJÄLP MIG!!!

Hahahah. Dies.
Lugnet efter stormen med lusse-sniglar och te.


22

DAGENS BEJB DAG 22

Joel Kinnaman

Sommarens bejb nr 1. De sena tisdags-kvällarna i slutet av sommaren i London närde jag mig på Joel Kinnaman och The Killing. Trots den bristande dialekten (hey, han är ju ändå svensk) så blev jag superglad och svensk-stolt varje gång han dök upp i rutan. Det snea leendet, längden, de genomträngande ögonen och de varg-lika ansiktsdragen (haha stört..) sammanspelar och skapar något nästintill perfekt (oh no, I did not just go there..). Helt klart en femma i godispåsen.


CRACKS ME UP EVERY TIMEHAHA


HAHAMisslyckas aldrig. HAHA.

21

DAGENS BEJB DAG 21

Gustaf Norén

Här, mina vänner, tar vi till med hårdhandskarna för nu är vi inne på topp fyra! DANG!
Gustaf Norén är tillsammans med Howlin Pelle de två killarna (nu snackar vi artister och band-killar) som har gjort mest intryck på mig genom åren. Jag hade (okej, har) en ohälsosam besatthet av den här mannen. Jag reste över i stort sett hela landet för att få en liten autograf eller för att få se honom och resten av killarna på scen. Det är nog bra att min besatthet har svalnat, men jag blir fortfarande torr i munnen och pirrig i magen varje gång jag ser honon i en intervju eller (mer sällan nu för tiden) live. I wouldn't say no to a piece of that.


AND NOBODY IN ALL OF OZ, NO WIZARD THAT THERE IS OR WAS, IS EVER GONNA BRING ME DOWNDen här utsikten tycker jag om. Speciellt när det spelas musikal-soundtracks från bandspelaren och jag inte orkar tänka på någonting annat än hur texten går. Så spenderade jag några timmar idag. Fruktansvärt välspenderad tid.

Efter en stund fick jag tillochmed en kompis. Hon gillade dock mer att visa mig oroväckande bilder på hennes mobil. Där satt vi. Jag sjöng med i de fantastiska låtarna från West Side Story och Wicked, och hon kollade på sin mobil.


You like the word bourgeoisie and you don't know what you do to me

Vissa söndagar vill man inte göra någonting annat än äta tacopaj, dricka julmust, klä en vit liten julgran och prata med sina bästa. Det var exakt det jag gjorde i söndags.
Jag försökte smyg-fota mina vänner. Det gick inte. Och ja, jag hatar kvalitén på dessa bilder lika mycket som jag hatar det faktum att om jag inte dammar i mitt rum snart så kommer jag få fler rumskompisar än vad min hygieniska sida klarar av, men mobilkameran är den enda dokumentationen jag har orkat med sedan jag kom hem från London.

20

DAGENS BEJB DAG 20

Joseph Gordon-Levitt

Sweet badass. Det är han! En söt hårding (haha vad lågstadiet det där lät). Joseph är den perfekta kombinationen av mjuk och hård. Han kan spela en nörd i en rom-com lika bra som en (vad spelar han egentligen för roll?) i Inception. Förresten, kolla på Inception! För det första är den sjukt bra och för det andra så är Joseph smokin' i den filmen. Do it.


I CAN'T STAND WHAT I'M FEELING, IT'S LIKE POISON IN MY VEINSHej nu fangirl-ar jag igen men jag var tvungen att reagera. Jag älskar det här klippet, jag älskar den här låten och jag älskar den här killen. Goooooooosh. *puddle on the floor*

19

DAGENS BEJB DAG 19

Jim Sturgess

Drömmen efter man såg One Day - ja, jag tyckte han var bättre och snyggare i den än i Across the Universe. Hans ögon är så puppy-like samtidigt som han ser "hård" och sliten ut. Superhot. Hans leende kan få mig att smälta ihop i en liten pöl, och det är inte många leenden som kan det. Slutsats: Jim, du ska alltid se ut som du gjorde i One Day! Du passar inte i långt hår, det är bara att inse.(hittade ingen bättre bild.. alla var med långt hår. knäppt)

18

DAGENS BEJB DAG 18

Hugh Dancy

Den här bejben hade jag först inte tänkt ta fram. Jag vet egentligen inte så mycket om honom och han är tillsammans med jordens mest störande människa (Claire Danes), men det är någonting med det där ansiktet och det faktum att hans roller mest består av Jane Austen-liknande karaktärer. Det är fint det. That's all. Njut av ansiktet för jag vet inte vad jag ska skriva mer.


17

DAGENS BEJB DAG 17

James Franco

Det här är en kille som jag har lite små-svårt för. Jag tycker att han är fruktansvärt snygg med hans leende, ögon och hår, men hans skådespelarskills är inget jag prisar. Han har spelat några fina roller (Milk) men jag tycker att hans uttryck och röst är exakt likadana vilken känsla/roll/osv han än gör. Okej, nog med klagandet, han är snygg! That's what matters i den här kalendern. Haha.


16

DAGENS BEJB DAG 16

Love Antell

Det är kombinationen med ögonen, håret, rösten och åsikterna som gör den här killen superhet. Om han inte var kortare än mig (okej, har inget bevis men jag är nästan säker på att han är kortare än mig) så skulle det vara fantastiskt! Han har den nonchalanta stilen samtidigt som hans ögon och ord brinner med passion och det är hett. Keep up the good work love! (Såg ni vad jag gjorde där med hans namn? yeah you did..)(psst, det här är den första babe-bilden jag har tagit själv. heh lite stolt får man ju vara ibland)

AIN'T NO FREAKIN WAY

För att klargöra vad jag gör på dagarna då jag inte gör någonting alls egentligen: Jag läser. Som en idiot. Mitt nya intresse. Hah, det må ge mig bättre ordförråd osv men mina känslor när jag läser vissa historier....

..och när någon frågar mig vad som är fel:(Det här är inte hälsosamt..)

15

DAGENS BEJB DAG 15

Albert Hammond Jr

Indierockens snyggaste. Helt ärligt, jag skulle välja AHJ över Julian Casablancas in a heartbeat. Jag såg honom live för andra gången i somras (såg honom solo 2008) och han rockade sockorna av mig med sina looks. Speciellt nu när han har klippt sig. Han är extremt snygg i de lite längre lockarna men efter klippet är det så mycket bättre. Smokin'. That's all.


It's got nothing to do with me, It's not even you, you see It's part of my chemistry, It's this jealousy

Idag träffade jag Julia för första gången sedan min avskeds"fest" i juli. Vi fikade och pratade om Risbergska, musik och avundsjuka. Det är fint med en människa som förstår exakt vad man menar med vissa saker hehe. Jag åt en chokladbollsgroda som var en stor besvikelse. Innovativt men äckligt. Sådärja.
THE WARBLERS ARE BACKFörlåt, ska sluta fangirl-a men detta är fint alltså. Riker and Grant are looking goooooooooood!


14

DAGENS BEJB DAG 14

Matthew Gray-Gubler

Den här killen "upptäckte" jag för typ tre år sedan. Jag kommer inte ihåg hur, men det var inte genom Criminal Minds iallafall (jag hatar den serien). Jag gillar hans geek-iga utseende som också kan få honom att se otroligt cool ut. Kolla bara på bilden - det är få som lyckas se sådär coola ut på ett sånt kort (de som skulle lyckas bäst är nog Pete, Carl, Gustaf och gänget). Effortless beauty.


I FEEL LIKE I'M NOT SURE IF I FEEL ANYTHING AT ALL

En sak som slog mig idag: Tänk om man har helt fel uppfattning om sina relationer med människor?
Jag var på stan idag och åtminstånde tre personer hälsade på mig som på ett sätt som antydde att vi var nära vänner som brukar umgås. Det här var människor som jag knappt kommer ihåg namnet på. Är det bara jag som är glömsk och dryg som glömmer bort folk eller har dom fått uppfattningen att vi är vänner? Jag kanske är lite för trevlig? (okej, not likely).
Tänk om man skulle gå fram till en person på stan som man själv anser är en nära vän, börja prata och kanske till och med sno åt sig en kram och personen i fråga stelnar till och frågar "ehm.. ursäkta, vad hette du nu igen?". Det skulle vara superobekvämt.

Ja.. Det var det hele. Jag är förvirrad.


13

DAGENS BEJB DAG 13

Mark Salling

Årets Lucia-babe är Mark Salling! Jag vet att många nu kommer tänka "what's wrong with you girl?", men jag tycker att han är snygg! Mohikan frisyren är inte direkt någonting som faller mig på läppen sådär men den är en del av hans image så det funkar. Mark ser ut som en bad boy men när man ser honom i intervjuer och läser hans twitter osv verkar han jättegullig. Och vad den mannen kan göra med en gitarr... ujuj.


The word's on the street and it's on the news, I'm not gonna teach him how to dance with you

I Lördags var jag på födelsedagskalaaaaas. hehe. Unni's Johan fyllde år och hade fest. Det var trevligt! Tre tårtor och champagne är ju inte dåligt.
I söndags var jag förvirrad och förstog inte klockan. Jag lyckades dock ta mig till Karlslund med Hanna för att gå på Sporrens luciashow. Det var mysigt trots att det var ganska dåligt (*host host* det var mycket bättre när jag var med *host host*).
Det var det hele. Trevlig helg!

12

DAGENS BEJB DAG 12

Howlin' Pelle Almqvist

Mannen i mitt liv! Den människan jag har beundrat mest av alla sedan jag upptäckte hur foxy han var 2006. Mannen som får en publik på 10 000 pers att sätta sig ner på gräset mitt under en spelning, mannen som aldrig tröttnar på att höra folk skrika hans namn, mannen som ser smokin' ut i allt från blazer till träningsoverall och knästrumpor. Mannen som trots att han sportar crazy-eyes lyckas med att ändå vara snygg. "Hatten av för kung Pelle!". Rätt o schlätt.  (psst, det är nu halvvägs till jul och jag har vetat vem som ska vara årets jul-babe ända sedan dag ett... ehhee. spänningen tätnar, right? nä okej.)

"HEY MR ARNSTEIN, HERE I AM!"

Igår såg jag äntligen Funny Girl för första gången. Har velat se den superlänge! För de som inte vet så är Funny Girl en musikalfilm från 60-talet med Barbra Streisand och Omar Sharif. Barbra spelar Fanny vars dröm är att spela teater och sjunga. Inga spoilers här inte, nu får helt enkelt kolla själva om hon lyckas eller inte. hehe. Mamma satt mest och klagade på Streisand's utseende (elakt, jag vet, jag tycker hon är supersnygg i den här filmen). Filmen var iallafall väldigt bra och rolig, så den ska ni se! Japp. Nu är mina film-cravings inställda på New York, New York!

(De bästa låtarna från filmen. Kan varenda ord och höjning i låten. Jag äger. eheh)

11

DAGENS BEJB DAG 11

Riker Lynch

Okej, hela den där boyband-looken är egentligen inte min grej, men Riker klarar av det. Och visst, han må se ut som en 15-åring som inte vet att den där frillan inte passar någon som är över just 15 år, men Riker klarar av det. Kolla bara på ögonen. Who needs anything moore? You go Riker!


10

DAGENS BEJB DAG 10

Alex Turner

Ja, jag medger att hans looks har fallit lite de senaste åren. Jag menar, what's up med rockabilly-håret? Därför valde jag en gammal bild. En fin bild. Jag kommer aldrig glömma Way Out West 09 när jag stog längst fram i mitten alldeles själv inklämd mellan två svettiga killar och skrek med i Crying Lightning och Fluorescent Adolescent. Fantastiskt! Om han inte var så kort skulle han vara en femma i godispåsen.


9

DAGENS BEJB DAG 9

Armand Mirpour

Ja, jag har en grej för curly boys, men vem har inte det? Dom är ju the bezt. Armand är dock mer än hans hår. Hans röst och texter gör mig så glad så jag nästan fnittrar till när jag hör dom (okej, drev, men nästan). Han är dessutom extremt trevlig! Jag kommer inte dra min och Siri's Armand-på-peace-&-love-historia igen för jag är säker på att de flesta som läser den här bloggen är ganska trötta på mitt omåttliga skryt om vårat häng med honom. ehehhe. Han är iallafall världens gulligaste, snyggaste och trevligaste kille. That's that!


SO LET'S SET THE WORLD ON FIRE, WE CAN BURN BRIGHTER THAN THE SUN

Min blogg lider. Det enda jag skriver om nowadays är snygga killar. Känner mig fruktansvärt ytlig och äcklig. Men jag gillar min kalender och även om jag ser ut som en killgalen idiot så är jag inte det. Tro mig. eHH. Just nu väntar jag på att resultaten från universitets-ansökningarna ska komma upp. Har sökt några utbildningar till våren och jag har ställt in mig på att plugga en av dom så jag skulle bli måttligt besviken om det inte blidde något.

Mina dagar den här veckan har inte varit så händelserika. I tisdag var vi hundvakt åt en liten muffin och igår var jag på marieberg med Unni, handlade julklappar och satt i massagestol (inte att rekommendera)


8

DAGENS BEJB DAG 8

Carl Norén

Ingen kan förneka att det är någonting speciellt med Norén-bröderna. Min favorit är den älsta, men mellanbrorsan Carl är ju näst-bäst. Ehe. Liksom hans bröder är det ansiktsdragen (framförallt ögonen) som är mest attraktivt. En melankolisk dalmas med skinnjacka. Sådär.


7

DAGENS BEJB DAG 7

Paolo Nutini

Förra årets julafton-bejb hamnar på nummer 7 i år! Har inga ord för att beskriva hans röst, och hans utseende går det inte att klaga på heller. Om han inte var julvärd förra året skulle han vara högst på listan i år igen. There's there.


SKIN AND BONESJag älskar den här videon. Just so u know.

6.

DAGENS BEJB DAG 6

Ryan Gosling

Mannen som har 'too hot to handle' skrivet i pannan (sorry, det där lät sjukt cheesy). Normalt sett är inte hela den där 'musklig man med vit tisha'-looken min grej, men eftersom att Ryan är så sjukt talangfull så lyfter han i mina ögon. Kan inte vänta tills jag ser Drive eftersom att han äger i alla andra filmer jag har sett, samt att jag har hört att han är fabulös i den filmen. Fint.


5

DAGENS BEJB DAG 5

Coco Sumner

Min hjärna är inte där den ska vara idag så jag tog den första som ploppade upp i huvudet. Världens snyggaste kvinna: Coco Sumner (eller Eliot Sumner). I so wouldn't mind looking like her. Hon var den artisten på Peace & Love som jag var mest nervös över att fota och jag kollade efter henne som en idiot på backstage-området (hon var dock aldrig där när jag var där... suck). Hon är perfektion. Rätt o schlätt.


EACH MORNING I GET UP, I DIE A LITTLE

Jag är nog den enda Örebroarn som inte är ute på O Helga Natt nu. Det är ingenting som intresserar mig. Är en jul-junkie men jag blir bara äcklad av alla leende artister och all idyll (speciellt eftersom att det inte ens är snö ute än). Istället går jag igenom mina bilder från London och saknar det väldigt mycket (okej, inte allt men det mesta). Sandra sitter och kallar mig 'ditt jävla as'. Då känns det mycket bättre att vara hemma.. eheheh.4.

DAGENS BEJB DAG 4

Harry Shum Jr.

"The other asian" har alltid fått mig att slänga en extra blick mot tv'n. Sjukt snygg! Att han kan dansa är ju inte helt fel heller. Som vanligt är bilden inte rättvis, utan han är sjukt mycket snyggare i rörelse (eller vad man ska säga, shit det där lät konstigt..). Han är en geek samtidigt som han är vältränad. En femma i godispåsen!
3.

DAGENS BEJB DAG 3

Pär Lernström

Igår såg jag på Idol och jag kom på för miljonte gången att Pär Lernström är en fox. Synd att han är gift (men vilken babe är inte det nowadays?) för han ÄR svärmorsdrömmen nr 1. Han klär sig snyggt, han är lång, han pratar bra (viktigt, det är sjukt oattraktivt men människor som sluddrar och svär), han är rolig och han ser ut som en förvuxen bebis. hah. Bilden gör honom inte rättvisa, dra ett avsnitt av Idol så får du se foxy Pär in action.


2.

DAGENS BEJB DAG 2

Markus Krunegård

Inte alltid min kopp med te, men vem kan säga nej till dom där ledsna hundögonen? eheh.
Du är störd men du har koll, Mackan.IT'S BEEN A LONG TIME BUT I'M BACK IN TOWN, THIS TIME I'M NOT LEAVING WITHOUT YOU

What's not to like about today?? Idag var en rent igenom bra dag! Jag träffade min Unne-punne och fikade, fixade mitt gratis spotify premium, fick en ny säng och mamma beställde en julklapp till mig (eheheheh är lycklig, fett värt att beställa från engelska sidor). Unni var myzig och cafét vi var på var myzigt med myzig personal och myziga mackor. Göööttans.1.

Nu drar min årliga julkalender igång!!! yeeey!

DAGENS BEJB DAG 1

Chord Overstreet

Jag kickstartar december med en av de snyggaste blondinerna (ok, han är egentligen brunett men jaja) i världen. The one and only Chord Overstreet / Trouty Mouth! Jag utfärdar här och nu en varning, det kan vara så att det kommer bli en hel del Glee-hunkar i år. Men det får ni banne mig ta, dom är ju fabulösa. Nästa tisdag återvänder han till Glee (*spoiler* som en strippa) och jag är så taggad på white chocolate så jag hedrar honom med att ta fram honom först i årets kalender! nam nam.


RSS 2.0