PARTY AND PARTY AND YEAH!

Igår återförenades Stockholmsgänget i Stockholm! Vi har inte varit där tillsammans sedan maj. Det var en fin dag med mat på Hermans, antagande om pajer, traskande förbi filminspelning, lövkastande, second hand-ande, Lykke Li-spottingande, Rebecca Black-sångande, osv osv. Fantastiskt!

















Did You Have To Pay That Fine, That You Were Dodging All The Time, Are You Still Dizzy?




WE WE WE SO EXCITED

Hej igen! Ikväll har jag bakat förstår ni. Inga komplicerade saker bara världens mest underbara halloween-kakor! Vill spara allihopa och ha som vänner. Så fina är dom! Och för att ni ska kunna uppleva glädjen med halloween-kompis-kakor så lägger jag ut "receptet"!

Ta ett gäng digestivekex, skär ut en form av eget val (gärna en pumpa eller ett spöke, men som sagt ni får välja.. om ni vill ha tråkiga gubbar får ni ha det lix). Skeda sedan på orange glasyr, låt stelna. Dekorera med rumstempererad smält blockchoklad. DONE! (Döp gärna de finaste. Typ Lancelot eller Kurt eller något fint)

1. När dom var själlösa jävlar som såg ut som äpplen.


2. När dom var klara och hade fått en identitet! Världens bästa pumpa-kakor!


Jag äger.


NATURENS HUS

I förrgår tog jag och mamma cyklarna och begav oss på en tur i höstsolen. Vi cyklade till Naturens Hus och fikade. Det är nog det bästa stället i hela Örebro. Speciellt på hösten och våren. Tog av någon anledning inga bilder (förutom analogt) på stället, men många av er som läser vet nog redan hur det ser ut där. På hemvägen köpte vi julmust (jag skulle kunna leva på julmust året runt, men tyvärr finns det ju bara typ 3-4 månader per år.)





Imorgon återförenas stockholmsgänget för första gången på typ 5 månader! Längtar!! weeho

THEY SHOULD TOTALLY MAKE THIS MOVIE





FÖR DEN SVENSKA TIGERN LEVER PÅ SVENSK APATI

Kom på nu att jag måste skynda mig så jag hinner duscha innan mamma kommer hem, gaaaaaaah har typ tio minuter på mig! Hinner nog med att snabblogga innan heh.

I fredags var jag ute på Frimis med en massa fint folk! Siri kom hit runt sju och drack vin ur Viking Line-glas och åt fröiga mackor med ost på. Halv nio gick vi till Rock Bar där vi träffade Lisa, William och Emil. Efter det vankades det Frimis där Kapten Röd spelade. Jag träffade Unni och tappade bort mina andra vänner. Det blev en Unni-kväll med nyfunna vänner från Linköping efter det. Kult.










TANKAR EN LÖRDAGSNATT

Den här veckan har varit jättemysig och fin! Jag har verkligen saknat Sverige. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra men så är det! Jag älskar London och UK, men det finns så mycket där som jag för tillfället ogillar också. Människorna är inte det bästa kanske. Det finns verkligen folk som jag tycker om, folk som jag har träffat de här tre månaderna som jag verkligen trivs med. Men majoriteten känner jag ingen som helst samhörighet med. Kulturen är både bra och dålig. Det är svårt att förklara men överlag känner jag mig väldigt kluven inför min framtid i England. Jag älskar mina helger och eftermiddagar inne i stan (alltså tiden då jag inte jobbar, för det går inte att förneka: det allra värsta är min värdfamilj). Jag är nästan helt säker på att jag kommer säga upp mig efter jul, men jag vet inte vad jag ska göra efter det. Antingen stannar jag i London och gör någonting annat, eller så flyttar jag till något annat land (är sugen på Frankrike), eller så flyttar jag hem. Vem vet?
Nu ska jag iallafall fokusera på min kommande vecka här i Örebro! Det är ju bara 8 dagar tills jag åker tillbaka...


Oh, I never joke when it comes to vertigo

Mina dagar här i Örebro består av fika med fina människor. haha. Igår var jag på second hand-runda med fika på Erikshjälpen tillsammans med Frida! Idag fikade jag på Wasa konditoriet med Unnipunni. Tjalala. Måste börja ta med digitalkameran på mina dejter för det går av någon anledning inte att föra över bilder till datorn från mobilen.

Helgen blir nog fin. Återkommer!


YEAHYEAHYEAHWEEHOOOOTYP

Yeey, det regnar <3. Har saknat det så mycket, det regnar ju aldrig i England.. heh.
Dagens planer är att gå på Skrika med Frida och Malin, svänga in på Monki och förhoppningsvis färga håret tillsammans med Unni. Wehooo. Nu ska jag ta en mandarin. Tjing!


SO IF YOU CARE TO FIND ME, LOOK TO THE WESTERN SKY

I fredags kom Sandra till London! Vi åt fish & chips med mushy peas (fett konstig grej. smakar som ärtsoppa) och sen sov på vårat illaluktande hotell.




Lördagen började med turistpromenad runt big ben, buchingham palace osv. Sandra gillade ekorrarna. Inte jag. Dom är äckliga. Sedan åkte vi till Harrods och kollade in julavdelningen (tredje gången för mig, men det är ju jättefint!) och köpte julgransprydnader. Fint!









På kvällen var vi på musikal. Jag dog. WICKED <3. Åh vilken fin musikal! Av de musikaler jag har varit på i London (We Will Rock You, Billy Elliot, Wicked) så var den här helt klart bäst. Och de andra har också varit fruktansvärt bra. Så om ni är i London och ska se en musikal så ska ni se Wicked. Gör det nu. Okej? Bra.





Söndagen börjades med brunch på Garfunkel's. Pankakor, vita bönor och Hasch browns åt jag. Sandra åt äggröra på toast med bacon på sidan. Min var godare konstaterade jag när jag såg hennes sorgliga bacon.



Innan vi åkte till flygplatsen så spenderade vi några timmar i Hyde Park med smittbärande fåglar och lösa hundar.






Flygresan hem var bra. Jag fick en gratis macka och lyssnade på Glee-musik (har blivit farligt beroende..). Nu är jag hemma och igår spenderade jag några timmar med mina favoriter i hela världen! Henrietta, Unni, Sara & Sofia har varit saknade.


I wish you all the love in the world, but most of all I wish it from myself

Just nu är jag superglad. Det spelar ingen roll vad min värdfamilj säger eller gör de närmaste ca 28 timmarna för jag är så fruktansvärt förväntansfull! Imorgon kommer min syster Sandra hit och vi ska bo på hotell inne i London fredag-söndag. Jag ska visa henne mina favoritställen och till lördagskvällen har vi fixat biljetter till Wicked! På Söndag åker vi hem till Örebro och där kommer jag stanna i två hela veckor! GALET, tänk er vad skönt, två hela veckor där jag slipper sitta och spänna mig varje gång jag hör ett par klackskor utanför min dörr, då jag kan äta normal och nyttig mat och då jag kan träffa alla mina fina svenskar <3


(Överanvänd bild från studenten, men jag gillar den och har inte så många "svenska" bilder på den här datorn)

THE KOOKS @ O2 BRIXTON ACADEMY

Igår kväll åkte jag iväg till Brixton för att se The Kooks. Pga jobbet missade jag första förbandet men jag hörde efteråt att det inte var någonting att hänga i julgran så det gjorde nog inte så mycket. Andra förbandet var bra. Tre plus på dom! heh. Sångaren sån ut som Alex Turner 2009. Jag stog typ på tredje raden med en öl i näven. Den tog dock slut innan Kooks började vilket var tråkigt. Ville ha en till men ville inte lämna min plats. Jag prioriterade Kooks och blidde utan en till öl. Ifall ni ville veta lix. Kooks var fantastiska som vanligt! Luke hade precis blivit bättre från en hals- och lunginfektion (tror jag det var) så ibland lät han lite småkrasslig, men överlag fantastiskt!! De "gamla" låtarna som Sofa Song och Naive flöt liksom förbi på ett fint sätt, medan fokuset låt på de nya låtarna. Det gillade jag eftersom att jag älskar nya skivan!
Bästa låtarna var nog You Don't Love Me, Tick Of Time, Is It Me och Rosie.





(Ursäkta fjortis-minen. Var inte meningen)

Efter konserten träffade jag Celine, Michelle och deras vänner. Jag är lite avundsjuk på att de träffade Luke lite senare vid backstage-ingången men det kommer säkert fler chanser och de jag har träffat går ju inte heller av för hackor! I mean, Pete Doherty och Paolo Nutini! Ja precis. hehehhh. På tunnlisen hem hade jag en hel vagn för mig själv. Då kände jag mig mäktig. Som en kung. Typ.


JUST PLAY IT COOL BOY, REAL COOL

Ja, jag har gått och kärat ner mig i Glee. Jag har alltid sett det som jordens jobbigaste och töntigaste serie men i början av förra veckan kände jag "vafan, man kanske skulle ge det ett försök!". Och så sitter jag här nu. Jag har sett alla redan existerande avsnitt (2 säsonger + tre avsnitt på tredje) och nu lyssnar jag igenom skivorna. Det finns inget stopp!!
mina favoritkaraktärer är Mike Chang (eftersom att han dansar som en gud och så är han fantastiskt snygg), Blaine (eftersom att han och kurt är så söta), Kurt (eftersom att han äger), Santana (eftersom att hon äger) och Brittany (eftersom att hon äger).

Tre av mina favoritlåtar/scener:

1. Mike Chang sjunger för första gången solo och dansar till Cool från West Side Story.




2. The Warblers sjunger Somewhere Only We Know (Keane) för Kurt. Älskar det här klippet mainly eftersom att jag älskar Blaine & Kurt!



3. Santana sjunger Songbird (Fleetwood mac) till Brittany. Älskar hennes röst! Och låten är fab.


Sådär, nu slutar jag tönta mig och återgår till matlagningen. Det blir potatismos idag igen (yeey...............)

BRIGHTON

I Lördags åkte jag, Jessica och hanna till Brighton över dagen. I LOVED IT ALL! Jag har velat åka dit hur länge som helst så jag var typ som ett barn på julafton när vi stod där på stranden och kollade ut på havet. Helt fantastiskt! Så sjukt mycket finare än vad jag hade föreställt mig och det var perfekt höstväder. Jag hade klänning, tjocktröja och halsduk. Krävdes inte mer än så även fasst det blåste.

Åh, just det. Dagen började med att alla taklampor i mitt rum gick sönder så jag fick ställa in min lilla nattduksbords-lampa på smutskorgen när jag skulle göra mig iordning.




Min frukost på stationen. Dom har typ slutat med veggie-mackor vilket är dåligt. Det blev sjukt dyra vegan-bars istället. Fem plus för att det var veganskt och för smaken, men ett minus för priset. (tror det var typ 1.20 st)


Tåg.



Frammeeee!!! <3 (Sjukt konstigt ljus på molnen btw. Ser ut som blåmärken på himlen)






Vi blev sten-bröder rätt och schlätt där på stranden, och jag var glad.




Från stranden gick vi upp på Brighton Pier där vi stannade några timmar pga utsikten och spelmaskinerna (heh)








När vi skulle äta lunch gick vi till ett skabbigt fish and chips-ställe. Ganska vidrigt var det.



En Lamborghini som får böter. Det blev sjukt mycket uppståndelse kring detta. Folk flockades, pekade och tog bilder. Knasigt.



Det var det och nu längtar jag tillbaka igen. En vår i Brighton skulle inte sitta fel.


BREAKFAST BOOGIE

Tänkte bara tillägna ett inlägg till den kungliga frukosten jag åt idag: En toast och en skål med jordgubbar, ananas och granatäpplekärnor. Fint som snus!
Sådärja, next up: bilder från Brighton!

FAN VA GÖTT

Ikväll är de här mina partners in crime:




OH, I'M SCARED OF THAT MIDDLE-PLACE BETWEEN LIFE AND NOWHERE

I morse steg jag upp ultra-tidigt för att hinna med alla mina sysslor innan jag åkte in till stan. Där träffade jag Siri, Lisa, Sandra och Hanna. S,L,S hade varit på tågluff i 5 veckor och deras sista station var London. Att träffa dom var jättetrevligt, vi fikade och jag och hanna fick berätta om vårat liv här i UK och dom fick berätta om sin tågluff. Mysigt. Nu är jag hemma och väntar på att barnen ska komma hem. Inte lika trevligt. Har dessutom inte ätit på hela dagen. Kanske köper nåt senare, är inte på mat-humör just nu. Suck!







DET ÄR SMÄLLAR MAN FÅR TA

Är trött på att alltid göra fel saker hela tiden och bli nertryckt. Nej, nu lyssnar jag på Florence Valentin istället (om 11 dagar åker jag hem till Örebro i två veckor!!!)



CRAZY STUPID LOVE

Söndagen spenderades med Sabina och Matilda. Vi började med att springa in i en folksamling på Leicester Square. Där var det tydligen premiär för Johnny English och ingen mindre än Rowan Atkinson var där! Fy tusan vad coolt tänkte jag. Vi stog en stund inne på M&M-butiken och fotade.



Senare fikade vi på ett bibliotek. Efter det åkte vi till Harrods och kollade lite, efter det var det bio (Crazy Stupid Love som var kalasfin) och middag på Spaghetti House.




EVERYTHING SEEMS TO GO WRONG WHEN I START DRINKING

Helgen kommer lastat med fantastiska bilder från min sketna sony ericsson mobbe. Kan inte bli sämre bildkvalité!
Fredagskvällen började med att jag åt middag på stationen.




Jag åkte hem till Sabinas lägenhet och lämnade min lilla packning, pratade lite med Jonas och sen åkte jag till nån bar i Clapham tillsammans med honom och deras lägenhetskompis. Efter typ en timme där med öl och mynt till toalettdamen åkte jag och mötte upp Sabina. Jag konstaterade att jag hade vunnit eftersom att vi åkte mot Orlando-djsetet i Shoreditch.




När vi kom dit svepte vi det sista vinet och gick in. Orlando hade slutat spela vilket var tråkigt. Resten av kvällen är en blandning av dimma och konstiga scenarion. Jag trodde bland annat att Sabina hade dött vid ett tillfälle. Och sen köpte hon wienerbröd på Brick Lane.





Lördagen var inte asbra. Bakis som tusan. Spenderade förmiddagen med dessa två utsikter och en toastie till frukost.




KATTJÄVELN

Nu har jag inte bloggat sedan i fredags. Det är för tusan fyra dagar. Nej, det här går inte för sig! Så nu börjar jag med att visa upp min bästa vän i det här huset: kattjäveln.




Det är egentligen grannens katt, men hans favoritställe är utanför min dörr så han känns lite som en del av familjen. Tydligen så hade deras förra au pair matat honom så varje gång han hänger där ute så skriker han förjävla mycket. Jag vet inte vad han heter men jag kallar honom för Kattjäveln. Det gillar han.

RSS 2.0